Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jde o výborný film, který jede na plné obrátky především v začátku, kdy se valí jeden vtip za druhým a člověk se dokáže i u takto starého počinu upřímně smát. Ve chvílích, kdy ale na "plátně" není alespoň někdo z dvojice Chaplin - Coogan, rychle snímek ztrácí šťávu a především zhruba patnáctiminutovka kolem poloviny, film z mého pohledu značně degraduje. Naopak scény ve veřejné ložnici dojem zlepší, aby ho pak nakonec ještě trošku pošramotil závěr. Ale jinak je to bezproblémové a docela mě to bavilo... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná. Když si člověk uvědomí, jak suprově to v tehdejší době šlo beze slov, tak je to až neuvěřitelné. Nedokážu si v dnešní době moc dobře představit němí film, pouze z hudebním doporovodem. Dnes by to lidi snad ani nechtěli. Výborná byla scéna s konvicí místo dětské lahvičky a bitky byli velice úsměvné :-). Charles Chaplin byl výborný herec a komediant. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherným způsobem natočený příběh dvou chudých, ale přesto šťastných lidí. Jackie Coogan byl ve své roli dokonale roztomilý, i když hrál vlastně tak trochu rošťáka. No a Chaplin? Jeho Tulák je asi nejlegendárnější filmovou postavou a Kid tuto legendu jen umocňuje a potvrzuje. Aniž bych chtěl snižovat kvality některých soudobých filmů, musím konstatovat, že v éře němého filmu byli tvůrci skutečnými umělci, jelikož byli ve svém vyjádření limitováni pouze obrazem a stručnými titulky. Přesto dokázali tvořit díla, která udivují další a další generace diváků. Právě tak jako Kid. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Film počátku postupného přerodu zlatého věku grotesky. I tak je možno charakterizovat tento Chaplinův už nesporně zralý autorský počin. Délkou trvání, střídáním "vážných" scén s velmi "nevážnými" prvky, pojetím postav, jejichž sentimentem proráží stále viditelněji tendence k psychlogizaci a k citu ne šustícímu, ale skutečnému. Mravoličné téma se tak výrazně mění v prolnutí dvou tragických životních osudů, lidí vlastně vzdálených, ale v mnohém i blízkých. Zprvu náhodné setkání začíná být oboustranně pociťováno jako zásadní životní mezník. Láska má mnoho podob, jež se zdaleka neomezují na její erotická východiska. Příběh vzájemné adopce dvou strádajících ze společenského dna dává této odvěké pravdě nadčasový tvar. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

❤V pravěké době dokázal Charlie Chaplin stvořit takovýto nádherný, citlivý, vtipný, dojemný a hravý film o čistém přátelství a lásce mezi dospělým mužem a dítětem. Musím smeknout před tou nádherou a dát pět.  Slova vůbec nechyba a nějak jsem si to děsně užil. Chaplin jako by ani nemusel nic dělat, aby vykouzlil úsměv na tváři a malý Jackie Coogan je úžasný. P.S. Viděl jsem kratší verzi s krásnou obrazovou kvalitou. Určitě časem zkusím i tu delší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl v roce 1971 editován na délku 50 minut a přidán hudební doprovod složený samotným Charlie Chaplinem. (Rominator)
  • Kvůli Kidovi měl Charlie Chaplin neshody s firmou First National: „Byl to sedmidílný celovečerní film a oni jej chtěli distribuovat jako tři dvoudílné komedie,“ uvedl král komiků v publikaci "Můj životopis". (everlong)

Reklama

Reklama