Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

tron 

všechny recenze uživatele

Najlepší vyjednávač v meste (Samuel L. Jackson) je falošne obvinený zo zločinu a keď vidí, že ho všetci opúšťajú, unesie všetkých, ktorí ho do toho potencionálne mohli namočiť a žiada komunikovať s druhým najlepším vyjednávačom v meste (Kevin Spacey), aby to vyšetril. TO je nápad! Bola to skrátka doba, kedy F. Gary Gray nenakrúcal veci typu LÚPEŽE PO TALIANSKY, BUĎ COOL alebo KOKAÍNOVÝ KARTEL, ale nádherne budoval tiesnivo napínavú atmosféru, špičkovo pracoval s hercami (ďalej ešte Paul Giamatti, John Spencer, J.T. Walsh, David Morse či Ron Rifkin), akčné vsuvky mu nerobili problémy a vedel urobiť skvelú tiesnivú atmosféru veľkomesta plného ľudí, v ktorom, sa jedinec paradoxne napriek tomu cíti sám. Legenda hovorí, že Spacey a Jackson sa do filmu obsadili sami. Raz sa vraj stretli na večierku a keďže sa poznali (hrali spolu v KEDY ZABIŤ), slovo dalo slovo, Jackson sa spýtal Spaceyho, či náhodou nečíta scenár k "nejakému" VYJEDNÁVAČOVI, Spacey priznal, že číta, Jackson povedal, že rolu vezme, ak ju vezme Spacey a Spacey prikývol, že ak to vezme Jackson, vezme to aj on. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasická filmová vsuvka, policajný vyjednávač, tentoraz roztiahnutá na plnú minutáž. Ide tu vlastne len o to, aby Černý Petr nezostal v rukách toho černocha a nikoho neprekvapí, že nezostal. Napriek tomu sa Vyjednavač dokáže tváriť dosť zaujímavo. Pri pohľade na zoznam zúčastnených hercov nič prekvapujúce. Na prvý raz som jeho finte podľahol, po druhý už nie. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Grandiózní koncert Samuela a Kevina! Mám rád filmy, ve kterých hlavní hrdina čelí falešnému obvinění a on převezme situaci do svých rukou - ryze po svém. Je pravdou, že by možná neškodila kratší metráž, ke konci se poněkud vytrácela dynamika. To ovšem nic nemění na tom, že nemůžu jinak, než za pět. Jako ve škole... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebylo neobvyklé, když se dříve párkrát do roka objevil v Hollywoodu nějaký ten komorní thriller. Na malém prostoru režisér rozjíždí nervy drásající příběh, který nabírá na obrátkách s každou další minutou. A přesně takový příklad kvalitního thrilleru je Vyjednavač, kde Samuel L. Jackson a Kevin Spacey hrají jednu z jejich nejsilnějších rolí v rámci jejich hereckého portfolia. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nevidím jediný důvod, proč tomuto filmu upírat kteroukoliv z pěti možných hvězdiček. Scénář je výborně napsaný, režie ho rozhodně nepokazila a S.L. Jackson a K. Spacey předvádějí hereckou exhibici. Při některých jejich dialozích se až tají dech. Je jedno, že tušíte, jak to pravděpodobně bude muset dopadnout, celek je tak kompaktní, že to na napětí nic neubírá. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)
  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)

Reklama

Reklama