Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nijak neobjevná a v jistých momentech až příliš klišovitá a vykrádající záležitost. Potenciál rukojmích v mrakodrapu evokuje Smrtonosnou past, ale v tom smyslu, že klaďas stojí na „špatné“ (čili své) straně. Naštěstí nadstandardní režijní pojetí dokáže na dvě hodiny filmového času příjemně usadit do sedačky. Ano, i v Grayově práci by se pár much našlo, zvláště v polovině začne tempo povážlivě kolísat, ale stále se dá hovořit o zručné filmařině. Ke konečnému hodnocení tak snímek táhne výborná herecká sestava. No, opět to ale nejsou všichni. David Morse trpí nevyužitým potenciálem svého „policejního“ charismatu a Samuel L. Jackson podává spíše standart. Avšak naprosto fantastický Kevin Spacey vytáhne z bahna i tu nejnudnější scénu, vdechne život i tomu nejsuššímu monologu či dialogu a vůbec, je to právě on, kdo dělá z Vyjednavače to co ve skutečnosti vlastně není a to je nadstandardní akční thriller, kde místo zbraní hrají prim vysílačky a telefon a kde o napětí není nouze ani na minutu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +brilantní herci (Jackson vs. Spacey+Morse), výborně rozehraná partie, akce, hudba a drásající atmosféra -malinko zoubek času hlodal/// Brutální napínák, který nemá obdoby. Na film jsem po celou dobu koukal s otevřenou pusou a i když se z počátku tvářil nevinně, po čtvrthodince rozdal karty a začlo se hrát. Vedle Drsnýho Shafta je tohle Jacksonův asi nejlepší film./// Celkem 92%/// ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Povodne som tu mala 4 hviezdy, predsa len, par drobnosti sa mi nezdalo. Ale ked tak uvazujem. Skveli herci, scenar, nic extremne prehnane co do obrazu. Chvilami som sa bavila, chvilami mi bolo do placu, chvilami som bola fakt prekvapena a chvilami bola napata. Siroko daleko o nicom, co som v poslednej dobe videla, nemozem povedat to iste. Zasluzia si plny pocet... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I WANT YOU TO APOLOGIZE FOR TELLING YOUR MOTHER SHE LOOKS... WIDE." ----------- Metropolitná polícia Chicaga je teda pekný bordel. Človek si ide do parku na stretko a ani sa nenazdá, na druhý deň už vedie vojnu proti federálnym agentom, byrokracii a kolegom-nekolegom. Scenár je spolu s dvojkou Jackson & Spacey, lahôdka. Atmosféra veterného mesta slušne zachytená. Hudba - čerešnička na torte. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Jackson je dobrý, scénář nemá slabinu a všechno funfguje jak má, všechny a všechno tu dokonale zastínil Kevin Spacey. Je dokonalý v akci i doma, kdy se marně snaží vyjednat příměří mezi dcerou a matkou zamčenou v koupelně.. :-) P.S. 2014: Ani po letech neztratil nic ze svých kvalit. inteligentní, napínavé, s vynikajcimi dialogy, špetkou akce, které nechybí ani několik obratných maličkostí, které to celé povyšují vysoko nad žánrový průměr. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)
  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)

Reklama

Reklama