Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film o zaujímavej práci policajných vyjednávačov nadobudne potrebnú dramatickosť vo chvíli, keď defraudanti z policajných kruhov v strachu pred odhalením sa pokúsia "našiť" vraždu kolegu na špičkového vyjednávača Dannyho Romana. Ten, pritlačený k múru, a v beznádejnej situácii vezme rukojemníkov, zabarikáduje sa v kancelárii a o nejakú dobu si už môže overiť, aké je to, byť pri vyjednávaní na druhej strane. Starostlivo napísaný scenár a bezchybné výkony S.L. Jacksona a Kevina Spaceyho zaraďujú tento film medzi špičku vo svojom žánri. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

I lehké žánry mají své události. V tomto případě nevídaný souboj o život v nemilosrdném boji s nejbližšími přáteli-bestiemi, jimž je v takovém případě kdokoliv, vybavený slušností a lidstvím, vydán na milost i nemilost. Rozhodování spíše v minutách než v hodinách, zvraty spíše ve vteřinách než v minutách. A - to je nutno zdůraznit - ve filmu zásluhou "černobílého" okamžiku vznikají v tomto žánru výjimečně zárodky a někdy i víc než zárodky celistvých charakterů a osobností; ne schémat, ale živých lidí. Hodnotím-li žánr, nemohu nevzdat v takovém případě nejvyšší úctu i hodnocení. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Najlepší vyjednávač v meste (Samuel L. Jackson) je falošne obvinený zo zločinu a keď vidí, že ho všetci opúšťajú, unesie všetkých, ktorí ho do toho potencionálne mohli namočiť a žiada komunikovať s druhým najlepším vyjednávačom v meste (Kevin Spacey), aby to vyšetril. TO je nápad! Bola to skrátka doba, kedy F. Gary Gray nenakrúcal veci typu LÚPEŽE PO TALIANSKY, BUĎ COOL alebo KOKAÍNOVÝ KARTEL, ale nádherne budoval tiesnivo napínavú atmosféru, špičkovo pracoval s hercami (ďalej ešte Paul Giamatti, John Spencer, J.T. Walsh, David Morse či Ron Rifkin), akčné vsuvky mu nerobili problémy a vedel urobiť skvelú tiesnivú atmosféru veľkomesta plného ľudí, v ktorom, sa jedinec paradoxne napriek tomu cíti sám. Legenda hovorí, že Spacey a Jackson sa do filmu obsadili sami. Raz sa vraj stretli na večierku a keďže sa poznali (hrali spolu v KEDY ZABIŤ), slovo dalo slovo, Jackson sa spýtal Spaceyho, či náhodou nečíta scenár k "nejakému" VYJEDNÁVAČOVI, Spacey priznal, že číta, Jackson povedal, že rolu vezme, ak ju vezme Spacey a Spacey prikývol, že ak to vezme Jackson, vezme to aj on. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neprávem obviněný muž psancem, hledání skutečného viníka policii navzdory, zoufalá myš v koutě, Chicago. Podobné jako Uprchlík, akorát že se neutíká, ale ukecává.. Vyjednavačský thriller s dobrými hereckými výkony (přes Spaceyho a Jacksona se trochu zapomíná na J.T.Walshe), slušným spádem, inteligentním scénářem a už předem zlověstnou sekvencí úvodních titulků. Vytkl bych jen zbytečně předramatizovaný závěr a Samuelův otřesný zrzavý přeliv.. P.S.: Scéna, kdy si jeho Danny Roman podává po telefonu vyjednávače Farleyho asi nejen mně připomněla Julese Winnfielda a jeho kreaci na téma: „Mluví se v Cože anglicky a vypadá pan Marsellus Wallace jako děvka?“.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct nic jiného než že to nemá chybu. Jeden vyjednavač proti druhému, který se snaží prokázat svoji nevinu, válka nervů a diplomacie, strhující výkony Spaceyho i Jacksona, to vše doplněné výbornou hudbou Graema Revella... Pořád je to na 80%, i když už jsem se víckrát přesvědčil, že to pokaždé skončí úplně stejně;) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Dannyho (Samuel L. Jackson) manželka zmiňuje jméno syna Jeremyho. Jeremy Roenick je jméno hokejisty hrajícího za tým Chicago Blackhawks ve městě, kde se film natáčel. (Conspi)

Reklama

Reklama