Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos slavnostního předávání prestižních filmových ocenění. Hvězdný večer 96. ročníku udílení cen Americké filmové akademie Oscar se uskuteční v Dolby® Theatre v americkém Los Angeles. Mezi snímky s největším počtem nominací patří Oppenheimer režiséra Christophera Nolana, který jich získal celkem 13. Následují ho Chudáčci Yorgose Lanthimose s 11 nominacemi a Zabijáci rozkvetlého měsíce v režii Martina Scorseseho s 10 nominacemi. Ačkoliv mezi nejužšími nominacemi letos nenajdeme zástupce české kinematografie, většinu nominovaných snímků měli možnost diváci zhlédnout v domácí kinodistribuci či na lokálních streamovacích platformách. Slavnostní galavečer předávání cen budou opět živě komentovat pro diváky České televize filmový kritik Pavel Sladký a filmová kritička a historička Šárka Jelínek Gmiterková, přenos bude tlumočit Helena Koutná. (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

kobejn 

všechny recenze uživatele

To už si snad dělaj z toho Scorseseho prdel ne? Ta Akademie ho fakt nemá ráda. Začalo to už v roce 80, kdy mu dali najevo, že Redford začátečník je lepší režisér než on. Pak to zopákli o 10 let později a zatímco dnes všichni vynášej Mafiány do nebe, tehdy to opět dali začátečníkovi, pro změnu Costnerovi. Ne, Scorsesemu se neustále vysmívaj. Nejdřív ho nalákaj nominacema a pak mu daj hovno. Ani se nedivim, že tomu nemoh v roce 06 věřit, když ho skutečně vyvolali. A od tý doby zas nic a pro jistotu hned třikrát se opakoval stejnej model - Gangy New Yorku, Irčan a teď Zabijáci - všechny hafo nominací a pak velké nic! Je to výsměch a divim se, že tam na to ještě vůbec chodí. Už je to fakt špatnej vtip, ti Oskaři. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších ročníků, které jsem zažil a viděl. Dal jsem si celý živý přenos a vůbec jsem toho nelitoval. Jimmy Kimmel byl vtipný, pohotový a trefný. Předávající dobře vybráni a kurde - vidět Al Pacina jak přihází na plac kde celý sál ve stoji tleská a v pozadí hraje soundtrack z Kmotra? Běhal mi mráz po zádech. Opravdu povedení oscaři včetně výherců. Největší radost mám z Emmy Stone, která si to zasloužila a byla na míle daleko oproti jejím nominovaným kolegyním. O úspěchu Oppenheimera se toho namluvilo dost a všechny ceny naprosto zaslouženě. Kdo oželel jsou Zabijáci rozkvetlého měsíce. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ač Oppenheimer není mým favoritem, stačil mi jednou a víckrát nikdy víc (za to Chudáčky si dám klidně každý rok), v podstatě ani nešlo o to, kdo si odnáší sošku, ale o všechno to okolo. Vidíte, předávání cen, stejně jako Český lev, ale na rozdíl od něj, Oscar ukázal, že to jde udělat i zábavně a že samotné nominace a jejich přednes mohou patřit mezi vrcholy večera. U Lva je vrcholem večera úvodní znělka, pak je lepší ho vypnout, jít dělat cokoli jiného a v závěru večera si přečíst výsledky online, aniž by divák o něco významného přišel. Oscar je naopak vcelku zábavná podívaná, kde samotné předání cen probíhá svižně a je jen třešničkou na dortu solidní show a nemám z něj pocit, že promrhal můj čas. Máme se co učit. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Už si ani nevzpomenu, kdy naposledy došlo k podobně spravedlivému rozdělení prestižních filmových cen Oscar jako letos. Koncepce pořadu se celkově mimořádně vydařila. Humoru bylo tak akorát, aby zůstala zachována důstojnost a noblesnost slavnostního večera. Povedla se i hudební část programu. Nejvíce mě zaujalo vystoupení obstojně zpívajícího Ryana Goslinga, po jehož boku se v průběhu show objevil nestárnoucí Slash, který s gustem předvedl svůj kytarový um. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrozně příjmené překvapoení ve všech směrech. Líbila se mě uvolněná atmosféra, vtipkování (Tequilla, nahý Cena, Arnie s Dannym, vrcholově top narážka na Trumpa, Spielberg) , ale i choreografie celého večera, hudební výstupy jedinečné (Ryan Gosling wau), originální předávání hereckým nominacím. Krásně se povedlo zkombinovat humor a slavnostní náladu. Pokud jde o ocenění, já jsem z  "tábora Chudáčci" takže škoda, ale samozřejmě to je celkem jedno kdo vyhrává i když nevyhrát Emma Stone, tak to by mě vážně šokolovalo. ()

Galerie (871)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Reklama

Reklama