Reklama

Reklama

Představa o tobě, podle stejnojmenné oceňované moderní lovestory, se soustředí na čtyřicetiletou svobodnou matku Solène (Anne Hathaway), která si nečekaně začne se čtyřiadvacetiletým Hayesem Campbellem (Nicholas Galitzine), zpěvákem nejpopulárnější chlapecké kapely na světě jménem August Moon. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film sem docela slušně ignoroval. Nakonec kvůli Anne Hathaway shlédnuto. Nejlíp samosebou fungujou scény v první půlce filmu, kdy se poznávaj a mluvěj spolu. Ovšem scény s tou oplzlou hudbou, fanynkama trhajícíma si pohlavní orgány, a oplzlou kapelkou ve stylu New k........ block, ty byly jednoznačně za odpad. No a druhá půlka už mě vůbec nebavila. Filmu by slušelo spíš trošku úhyb do komedie, a jinej hlavní představitel. Pak možná za tři. Takhle jen dvě umolousaný hvězdičky. 30%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ano, na jednu stranu bych mohl tuto podívanou rozcupovat na miniaturní kousky a nikdo by mi nemohl říct ani slovo. Především zápletka totiž vzhledem k tématu nenabízí absolutně nic nového, nápaditého, nepředvídatelného, postavy též nelze označit jinak než jako tuctové, a celému tomu filmu chybí i nějaký osobitý tvůrčí styl, či jakýkoliv výraznější přístup. To vše prostě tak je a kdo se na těchto faktech bude chtít houpat, tak se jednoduše nad tímto průměrným romantickým dramatem ušklíbne a během pár chvil o něm už nebude ani vědět. Jenže je tu jedno velké Jenže. The Idea of You je na druhou stranu totiž zpracováno strašně příjemným způsobem, celé to budí milý, pohodový a nikterak vnucovací dojmem, navíc veškeré zde přítomné postavy jsou až nevídaně sympatické, a to platí především pro tu ústřední milostnou dvojici, kde bych tedy úplně netvrdil, že by to tu mezi nimi nějak zásadním způsobem úplně jiskřilo, ale věrohodně ten vztah působil dostatečně, ostatně stejně tak jako emoce, kterých tu bylo též až po okraj, ovšem jak zmiňuji, na mě zabraly v plné síle, a tak i za ně dávám jasný palec nahoru. Navíc to má pak i poměrně svižný spád, ony postavy se pak nechovají nějak mimo realitu, což byl také fajn přístup, a tak ve výsledku mohu jen zopakovat, ano, prakticky v žádném ohledu tento snímek nic nového nenabízí, ani nepřináší, nicméně díky příjemnému a svěžímu zpracování mě to v tomto případě ani trochu nevadilo a pro nenáročné cílové publikum by se tak mohlo jednat určitě o velmi milý zážitek. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Skrz nasrkz průměrná romantika o sexy čtyřicítce, která si nabrnkne zajíčka v podobě slavného frontmana klučičí kapely. A pak začne řešit, jestli je to vlastně dobrý nápad. Ten film mi konstantně dával pocit, že jsem něco takového viděl už milionkrát jinde a líp, byť to není tak úplně pravda. Hathaway to táhne a to ji dvakrát nemusím, ty takřka dvě hodiny jsou ale zbytečný a že bych to někomu vyloženě doporučoval, to asi nehrozí. 5,5/10 ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Bylo to milé, hezké, romantické, chemie mezi hlavními postavami fungovala na jedničku... Prostě taková pohádka s náznakem šťastného konce. Hlavním tématem je tu vztah čtyřicetileté rozvedené ženy s klukem, kterému je dvacet čtyři a je to zpěvák populární skupiny. Její dceři je šestnáct. Jako jo, na Anne se kouká celkem hezky, spolu s Nicholasem jim to sluší, ale i když nejsem moralista, nikoho nesoudím, vztahy s věkovým rozdílem, kdy ten starší by mohl být věkově teoreticky rodičem tomu mladšímu, zkrátka nějak nechápu. A v případě, jako je to v tomhle filmu, kdy je žena ve věku nebo téměř ve věku matky toho mladšího, je to pro mě ještě nepochopitelnější. Ale to je jen můj subjektivní názor. Nikomu ho necpu. A ještě jsem zapomněla zmínit to děsné oblečení, co nosil Nicholas jako Hayes. Beztvaré kalhoty, maxi svetr... Pro někoho asi fajn, pro mě hrůza. Podtrženo sečteno, lepší tři hvězdy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

AMAZON PRIME VIDEO - Po dlouhé době romantický film, který nedrhne, není trapný, není příliš americký, není ukřičený/afektovaný, nehrají zde vyprsené modelky nebo nabouchaní hezouno. Nemohu se ubránit srovnání s filmem A Family Affair s N. Kidman z téhož roku a musím říct, že The idea of you je úplně jiná liga a velmi příjemné překvapení. Tentokrát jsem volil CZ dabing a neudělal jsem špatně. Jitka Ježková má moc příjemný projev a na Anne se hodí. 80 % (J) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Obraz stromů od Solèniny (Anne Hathaway) přítelkyně Sarah, který s Hayesem (Nicholas Galitzine) obdivují v jejím ateliéru a který pro ni později pořídí, je ve skutečnosti dílem umělkyně jménem „Sarah“. Její celé jméno je Sarah Anne Johnson (*1976). (Johnny.ARN)
  • V kanceláři Solène (Anne Hathaway) je plakát průkopnice abstraktní švédské malířky Hilmy af Klint, jejíž obrazy patří k prvním známým abstraktním dílům v dějinách západního umění. (Johnny.ARN)
  • Když se Solène (Anne Hathaway) vytratí z galerie, sedí Hayes (Nicholas Galitzine) na sedadle spolujezdce. Než sklopí sedadlo, aby se schoval před paparazzi, položí si hlavu na opěrku hlavy. Když dá sedadlo zpět, opěrka hlavy je pryč. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama