Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se při jedné ze Spencerových misí přeruší za podivných okolností na dvě minuty kontakt se základnou, ani jeden z nich netuší, že těch 120 sekund strachu zcela změní jejich pohled na svět, jejich budoucnost a i samotné životy. Johnny Depp a Charlize Theron vystupují jako odvážný kosmonaut NASA Spencer Armacost a jeho nádherná žena Jillian, která je učitelkou – zdánlivě perfektní pár. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nechutně zdlouhavé. Samotný námět by v základu i šel, ale jak jej film podal, si akorát říkalo o čekání, kdy už konečně dojde na pointu, která nakonec nebyla ale vůbec překvapivá, ani nijak šokující. Plusové body jsou víceméně hlavně za to lehké psycho v druhé půli, ze kterého alespoň trochu zamrazilo. ()

WScully 

všechny recenze uživatele

Výborná ukázka toho scifi, kdy není potřeba mnoha akčních scén využívajících přehnané vizuální efekty. Příběh se odehrává v úzkém kruhu postav, které musí hrát schopní herci pod taktovkou schopné režie, jinak film prostě dopadne špatně. Toto scifi využívá právě takových schopných herců a schopné režie, že při využití vhodné hudby a tíseň vyvolávajících chladných a odcizených prostor je výsledkem výborný film, který dokonale využívá všech předností a své slabiny dokáže překrýt. Mrzí mě jen to, že nám úvod filmu takřka nepředstavil skutečný charakter Spencera, což by se velice hodilo pro následnou orientaci ve Spencerově přeměně v to, čím se stal po návratu z kosmu... ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase naběhl. Hodinu a půl je film děsná nuda a když se v závěru rozjede, vůbec to nedává smysl a pointa není nijak vysvětlena. Zkrátka hrozný blábol, který stál 75 milionů dollarů? Přitom snímek vypadá jako televizní film s jednou CGI (dost strašnou) scénou. Nelze se divit, že The Astronaut’s Wife v kinech strašlivě vyhořel. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ten eroticko-artovej začátek je fakt strašnej a jak to celé působí nepřirozeně jak ta nejumělejší červená knihovna, tak to fakt děsně nudí. V druhé půli se ale film trochu rozběhne a přitlačí se na atmosféře, takže se na to dalo docela koukat. Charlize Theron je tady mega nesympatická a Johnny Depp na tom není líp, což je teda od režiséra dost umění u takových hereckých es. Otravnej film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudene si nič nahovárať, keď sa niekomu Astronautova žena páčila, tak určite nie kvôli predvídateľnému béčkovému scenáru. Tie dôvody sú dva, a to solídna temná a plíživá atmosféra, ten druhý je samozrejme Charlize, ktorá sa do svojej postavy položila omnoho viac, ako by sa v takto ladenom filme patrilo. Ale aspoň vďaka tomu sa film dostal na solídny priemer. Hranica medzi nudou a pomalou plíživosťou je veľmi tenká. VIDENÉ ZNOVA 12/22: V podstate sa nič nezmenilo, len musím skonštatovať, že filmu ublížila snaha o nejaké to trikové finále, ak by sme ostali pri náznakoch, bolo by to omnoho lepšie. Záver poteší, ale opäť platí, že nie je režijne dobre zvládnutý. Určite je fajn, že tvorcovia chápu vzdialenosti medzi hviezdnymi sústavami a namiesto UFO využívajú rádiové signály. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Snímek soutěžil na Mezinárodním filmovém festivalu v Katalánsku v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Herečka Clea DuVall (Nan) počas natáčania zakrývala svoje hnedé oči modrými kontaktnými šošovkami. (Msscastillo)

Reklama

Reklama