Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech se mi tenhle film zase dostal do ruky a překvapivě se mi to tentokrát docela líbilo. Sice to člověk musí brát trochu s nadhledem, ale 2 hodinky uplynou jak voda. Na film podobnýho žánru je tu i celkem slušná herecká sestava s Kurtem Russellem a Herculem Poirotem v čele. Závěr je teda jak vystřiženej z nějakýho béčka z 80. let, ale ty 3 hvězdy dám. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná akční podívaná s jedním velkým překvapením, které tady někteří (mnozí) uživatelé ve svých komentářích nahlas vyzrazují. Takže pokud jste to ještě neviděli, přečtěte si jen tohle a dál už nic! :-)) Jinak dodám jen, že David Suchet se své role zhostil na výtečnou, Halle Berry také zahrála letušku solidně, jen ten Kurt Russell je jaksi nevýrazný... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je podozrivé, že taký podžáner, ako "lietadlový akčný prepadový" film má tak málo kvalitných predstaviteľov. Takže konštatujem, že tomu, ktorý sa mi páčil najviac, dávam iba tri hviezdy. Proste Boening je zábavnejší, ako napríklad Air force one. V mladosti som ho videl viackrát a mal som tento dobrý akčňák rád podobne, asi ako Die Hard 2. Znova to už v mojom veku vidieť nepotrebujem. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Executive decision - perfektní zážitek. Scénář propracován do detailu, v hlavní roli odvážná Halle Berry, místy vtipný Kurt Russel, výborný Oliver Platt, arabský terorista David Suchet atd atd atd... k tomu jedinečná Goldsmithova hudba a střih s režií v rukou někoho, kdo prostě ví co s tím... jen nechápu proč v údovních titulkách je název "Critical Decision" :-/ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

BOEING 747 V OHROŽENÍ, je typickým žánrovým snímkem z 90. let, kterých se tehdy točilo poměrně dost a u kterého se divák, pokud vypne mozek, dobře pobaví. A mně se opravdu líbí. Trocha toho tradičního amerického patriotismu, létající Seagal (výjimečně bez culíku), slušné napětí, Jerry Goldsmith a výborní Russell se Suchetem (výjimečně bez knírku). Takový ideální akční film na sobotní večer. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Na obale filmu sa nikdy nemala tvár Stevena Seagala objaviť. Tvorcovia ju tam však dali, aby pritiahli čo najviac ľudí do kín. (Seag)
  • Seagalova role byla podstatně zkrácena a jeho jméno vyškrtnuto z úvodních titulků, protože s ním Kurt Russell odmítl spolupracovat. [Zdroj: moviezone.cz] (Geralt z Rivie)
  • Neskoršie verzie filmov boli upravené aby spĺňali politickú korektnosť. Samovražedný atentátnik už nedrží počas odpálenia v ruke korán, Nagi Hassan (David Suchet) vo svojich scénach taktiež nedrží v ruke korán, jeho scéna ako sa modlí na kolenách je taktiež preč. Slová "Allah" a "Infidel" (neverník) boli zmenené na "God" (Boh) a "Enemy" (nepriateľ) a tiež pôvod teroristov je nešpecifikovaný, zatiaľ čo v pôvodnej verzii pochádzajú z Alžírska. Paradoxom je, že vlajka na osobnom lietadle teroristu, ktorá patrí buď Iraku alebo Sýrii, zostala zachovaná. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama