Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle mého patří tento kousek k jedněm z nejlepších US thrillerů. Atmosféra napjatá jak trenky by se dala krájet (morseovka zadními světly) a statečná a charizmatická Halle Berry dává celému snímku něco, co chybí ostatním podobným kouskům. Taky je bájo, že Steve kaput velice brzy! 70% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Super, úplně jsem zapomněl na tenhle 20 let starý film, který je dobře napínavý. V některých pasážích vám opravdu tuhne krev a jste ve výborném napětí. Jenom ten závěr (přistání) to fakt kazí, ale jinak to byly 2 hodiny u slušného thrilleru. Seagal a jeho pár minut rulezz...vlastně LOL :-) 77% ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Boj protiteroristické jednotky uvnitř 747 za záchranu Washingtonu. Kurt Russell v jedné z mých oblíbených rolí a Steven Seagal, který si zde zahrál menší roli, aby nakonec skončil někde v oblacích. A to se jen tak nevidí, a možná proto se na tento snímek dívá uplně z jiného pohledu, než kdyby zase zachránil celou Ameriku sám Steven. A v tomto případě to funguje velmi dobře. Jinak velmi hektický závěr, kdy se Kurt snaží přistát s obřím Boeingem a kde mu všechno pípá, to je paráda. Potěší také Halle Berry. Takže dávám 75%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Povedený žert - film se Seagalem, který ale po první třetině odletí do jiný dimenze a zbytek už bude muset zvládnout jen Russell, Leguizamo, Berry a spol. A to se snad každý divák (včetně mne) tolik těšil na to, jak bude Steven všem těm hnusným arabským držkám postupně lámat ruce, nohy i krky. Nevím co tímhle fíglem režie zamýšlela, ale vyjeb... chci říct vyběhli s diváctvem parádně. Ale i tak je to celkem slušnej thriller o únosu letadla, jen stopáž mohla/měla být tak o půl hoďky kratší, Berry by nemusela tolik přehrávat a místo Sucheta mohli tvůrci obsadit někoho, kdo by byl v roli fanatickýho islámskýho teroristy přesvědčivější - víc zemitý, víc brutální, míň kultivovaný. Tedy Suchet je skvělej a zahrál to dobře, ale když já ho pořád vidím jako toho uhlazenýho belgickýho Poirota. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší eroplánově katastrofický snímek, který je s takovou oblibou citován (čti vykrádán) dlouhou nudlí eroplánově katastrofických filmů déčkové produkce, které se svojí kvalitou téměř dotýkají samotného dna filmových kvalit. I když tento film není bůh-ví-jakým klenotem, od těch ostatních se v několika věcech liší: 1. má atmosféru, díky které vám není po deseti minutách jedno, kdo přežije a kdo natáhne perka a hlavně, letušce nepřejete nějakou ošklivou smrt od chvíle, co se objeví na obrazovce a za 2. hrajou v tom skuteční herci a ne banda druholigových šmíráků, jak tomu v tomto žánru bývá zvykem. Tyto dva body dělají z Boingu 747 v ohrožení těžký nadprůměr v rámci svého žánru a lehký (opravdu jen lehký) nadprůměr v rámci akčních filmů. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Meno postavy Stevena Seagala (Austin Travis) pochádza z mesta Austin (Texas), ktoré sa nachádza v oblasti Travis. (Seag)
  • Oceanic Airlines sú falošné aerolínky a sú používané v mnohých filmoch a TV seriáloch. (Seag)
  • Na obale filmu sa nikdy nemala tvár Stevena Seagala objaviť. Tvorcovia ju tam však dali, aby pritiahli čo najviac ľudí do kín. (Seag)

Reklama

Reklama