Reklama

Reklama

Maó no ore ga dorei elf o jome ni šitanda ga, dó medereba ii?

(seriál)
  • Japonsko Maou no Ore ga Dorei Elf o Yome ni Shitanda ga, Dou Medereba Ii? (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Obsahy(1)

Zagan je možná nejobávanějším zlým čarodějem, ale pokud jde o sociální interakce, je nejnešikovnější. Všechny ty dny strávené studiem černé magie mu nepomohou, když se na první pohled zamiluje do Nefelie, krásné elfí otrokyně, a utratí celé své jmění, aby si ji koupil. Bez ponětí, jak spolu mluvit, začíná trapné uspořádání pro sociálně nemotorného čaroděje a nesmělou elfku. (SoldierDomas)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (4)

Hees 

všechny recenze uživatele

Slabšie romantické anime s drakmi, mágmi, elfmi, démonmi a ďalšími zaujímavými charaktermi, kde vlastne ide o to, že neskúsený (nemá skúsenosti so ženami) silný muž čo musel prekonávať ťažkú minulosť, kedy nemal skoro nič a bol v podstate otrok, bude skúšať nejakú tú romantiku s elfkou, ktorá vlastne prežívala niečo podobné. Vyzdvihnúť teda môžeme rôzne postavy z tohto počinu, lebo charaktery sú naozaj kvalitné. Príbehovo to je absolútne priemerné, nič sa v tomto diele v podstate nedeje a trochu sa častom vyvíja vzťah medzi Zaganom a Nepheliou. Ako som spomenul hlavné postavy spája podobná minulosť a preto dokážu jeden druhého prekvapovať a vlastne je to dvojitá popoluška, lebo oba charaktery mali ťažkú minulosť. To, že sa tu nič nedeje je vlastne podtrhnuté tým, že ak náhodou nájde Zagan nového súpera, ktorý sa mu snaží prekaziť jeho idylku, pohybujúcich sa uší elfky tak náhodou ten istý "nepriateľ" je za pár dielov Zaganov kamarát. Cirkev ktorú zastupujú Chastille. Clavwell a Raphael je dobrým súperom tiež, ale ono je to tak nejak popravde nuda. Čo je absolútne zlé je hudba, horšiu hudbu som dávno nepočul a tým nemyslím opening a ending tie sú štandardné a neurazia. Hudbu, ktorá tu je kúpili niekde vo výpredaji, alebo bola free (zadarmo) a je tam absolútne nešetrne popridávaná bez toho, aby to dávalo nejaký zmysel a musím povedať, že tieto veci si moc nezvyknem všímať, ale tu to bolo tak viditeľné, že tá kvalita toho hudobného podnosu je absolútne hrozná. Ďalšia hrozná nekvalitná vec je posledný diel, dvanásty diel radšej ani nemal byť, je to niečo čo vôbec nemá kvalitu a vlastne to pozerá človek čo vydržal tých jedenásť dielov za trest (tak na jednu hviezdu, keby sa to má hodnotiť). Hudba a posledný diel nejako extra môj názor na toto anime nezmenili, je to dobré anime, keď chcete len vypnúť, pozerať nejakú tú romantiku, väčšinu času nenudí, občas sem tam som sa aj zasmial, charaktery sa mi páčili takmer všetky a mali občas, aj nejakú hĺbku dokonca, aj vedľajšie charaktery. Príbeh, ktorý mala Valefor bol celkom dobrý, aj keď samozrejme táto hrdinka je v príbehu preto, aby sa naši hlavný hrdinovia mohli hrať na rodinu a nie preto, aby tam bol ukázaný jej príbeh, ale ten sa mi páčil dosť. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Ono se tam toho vlastně moc nedělo. Animace taky není žádná bomba. Ale ta ústřední dvojice je prostě tak roztomile nesmělá, že mě to bavilo od začátku do konce. Realisticky by to mělo být na 3*, ale moje romantická duše prostě musí tu jednu navíc přihodit. 75% ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Fantasy anime bez reinkarnace apod. Je těžké říct, jaká je hlavní zápletka - zda boj jednotlivých čarodějů (považovaných obecně církví za zlo) mezi sebou nebo mezi nimi a církví, nebo zda se jedná o romantický příběh hlavního hrdiny (čaroděje) a jeho vzácného dámského "otroka". Vzhledem k tomu, že znám mangu, tak vím, že ta obsahuje obě tyto části, kdežto anime se spíše zaměřuje na onu romantiku více, kdy obzvláště tahle část (co pokrývá anime) obsahuje takový úvod, než tam začne ona hlubší zápletka. Autoři anime se navíc rozhodli na konci jít jiným směrem, kdy prvních 11 dílů anime odpovídá 24 kapitolám mangy a poté už se události liší, kdy v manze začíná důležitá vážnější zápletka a na straně druhé máme v 12. díle anime sladký konec v podobě přátelských vztahů a prohloubení vztahu hlavního hrdiny a jeho milé. Proto kvůli tomuto poslednímu dílu hodnotím o hvězdu méně. Obecně to pro mě sloužila jako opáčko předchozích událostí, které věrně odpovídají událostem mangy (krom 12. dílu). Tento příběh neurazí, kdy má celkem slušnej balanc jednotlivých prvků - vážnosti a komediálnosti, oddychu a akce. Není to však nic výjimečného, protože tomu chybí napětí, ale pohodově se to sleduje a ten čas strávený nad tím stojí za to. Po animační stránce bych k tomu měl výhrady, ale bylo celkem ucházející, a po hudební stránce je to velice dobré. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jste stydlivý, sociálně nepříliš zdatný čaroděj toužící po rodině a troše té lásky? Máme pro vás řešení – Otroctví!“ Ne! Takhle vám tohle anime asi neprodám, tak to zkusím jinak. „Pojďte se podívat na seriál s okouzlující elfí dívenkou! Elfové poslední dva roky v anime frčí a navíc Nephy je milá, přítulná, skoro jak štěňátko, dokonce i vrtí ušima, když má z něčeho radost! No řekněte – Chcete jí?“ To by šlo a když v názvu ještě nenápadně změníme překlad slova „Dorei“ na „manželku“, tak to bude fungovat. Co přidáme dál? „Máme tady roztomilou a zábavnou dračí dívenku, kdybyste chtěli třeba ještě dcerušku a na rozdíl od jiných anime jí tu ani nebudeme jakkoli sexualizovat!“ Jo, tohle je dobrá reklama, Foll je cute, to zabere! Když k ní přihodíme ještě nějaké to trauma, které se nakonec mile vyřeší, tak budou mít diváci radost! Ale pro jistotu dáme i trochu traumatu oběma hlavním postavám, traumat není nikdy dost, pomáhají charakterům růst! Dobře co dál? Jako záporáky dáme nedorozumění, předsudky a místy lehce fanatickou církev, protože ona tu pak vynikne další ženská postava, která se na svět bude dívat střízlivýma očima, lidi jí proto budou mít rádi! Úplně to vidím, to bude 11/10 anime… Dobře, dost už kravin, celkovým dojmem mi tenhle seriál nejvíc připomíná anime I’m Giving the Disgraced Noble Lady I Rescued a Crash Course in Naughtiness z loňského podzimu, je tam (hlavně ze začátku) podobně zábavná a docela milá chemie mezi hlavní dvojicí, obě tyto postavy jsou svým způsobem sympatické. Ona i většina vedlejších postav je minimálně fajn, jak jsem napsal, Foll je cute a i to její pošťuchování s Chastille většinou funguje. Na rozdíl od již zmíněného „I’m Giving (znova už to vypisovat nebudu)“ tu často funguje humor, nebo spíš – zasmál jsem se tu určitě o něco víc. Co mi nakonec drhlo nejvíc je příběh, z části hodně předvídatelný a ani z poloviny tak zajímavý, jak by mohl být. Přesto si seriál ode mě stejně jako „I’m Giving (však vy víte jak je to dál…)“ těch 6/10 určitě zaslouží, dobře, možná i 6,1/10! ()

Reklama

Reklama