Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

petaspur 

všechny recenze uživatele

John Dolittle si od útlého věku rozuměl lépe se zvířaty než s lidmi. I když sám sebe na nějakou dobu přesvědčil, že jejich tlachání nerozumí, tak právě nastala doba, kdy si může s ukecanou faunou vzájemně pomoci. Jako konfrontace lidského pohledu na svět s tím animálním snímek bez problémů funguje, což by mělo být pro hledače filmové estetiky jasným varováním, aby se k tomuto dílu přiblížil pouze na vlastní nebezpečí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já nevím, celou sérii jsem měl jako malý rád a obzvláště jedničku. Eddie Murphy je sympaťák, a i když později podepsal i mnoho pochybných rolí, podle mě je role Dr. Dolittla povedená a film jsem si užil i po letech. Nechte mi to alespoň jako guilty pleasure...81% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš operovať tigra. Nepoznáš symptómy.“ - „Vravel, že vidí dvojmo a bolí ho hlava.“ Žiadne veľdielo, ale i vďaka umiernenému Eddiemu Murphymu a vydareným trikovým scénam s ukecanými zvermi sa to dá prežiť. Dokonca sa možno sem-tam zasmejete (záverečný zvierací protest: „Preč s prasatami!“ – „Čože?!“ – „Myslel som policajtov.“). Priemerná snímka pripomína priemernú komédiu s Jimom Carreym KLAMÁR, KLAMÁR – tiež dobrý námet a slušní herci, ale celé to ide len na pol plynu. Navyše, ak DOKTORA DOLITTLEA prirovnáme k inému zvieraciemu hitu (BABE), nemá šancu. Kino Považan NMnV 1999 ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru, je tohle celkem fajn, v hlavný roly Murphy, zde je černého humoru hodně, film se mi zdá byt asi nějlepší ze všech Dolittleovských častí vůbec. Jako malá, žlutá holka, jsem tuhle prkotinu měla ráda, nebylo dne, kdy jsem si tohle nepustila kdy jsem měla chuť. Dá se říct že tohle je nějkoukatelňejší díl z celé sérií, kterej pobaví mladé tak i dospělé publikum. Od dvojky to jde jaksi celé do sraček.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden čas platil Eddie Murphy za solidního komediálního herce, ale v devadesátkách nějak ztratil dech. Tenhle film je toho zářným příkladem. Scénář šel myslím rozherát do mnohem lepšího příběhu. Mluvící zvířátka jsou zejména pro menšího diváka vždy vděčné téma, ale tady to tvůrci vůbec nevyužili. Než tohle tak je mnohem lepšíChlupatá odplata. Ani samotné děti se u filmu téměř nesmály a co tedy může být větším důkazem zfušované rodinné komedie ? * ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno