Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Scott Roper miluje rychlá auta, sázky na dostizích a fotografku Ronnie Tate, se kterou se však před časem rozešel. Kromě toho patří díky své výmluvnosti k nejlepším vyjednávačům sanfranciské policie. Když je zdánlivě zcela bezdůvodně zavražděn jeho přítel a kolega Sam, rozhodne se vypátrat vraha navzdory všem potížím i rozkazům svého šéfa. Dostane se na stopu cynického Michaela Kordy, který chystá velkou loupež v klenotnictví a nelítostně likviduje každého, kdo by mohl jeho plán překazit. Přes nařízení svého šéfa Scott nejen pokračuje v pátrání, ale zapojí do něj i svého nového parťáka, mladého ostřelovače Kevina, který se chce také stát vyjednávačem. Po brutálním přepadení se Kordovi podaří uprchnout i s lupem a jedním rukojmím. Scott s Kevinem ho ale dopadnou. Jejich radost netrvá dlouho. Zatímco se Scott marně pokouší přesvědčit Ronnie, že se polepší, Korda uprchne z vězení a unese ji. Hodlá dívku vyměnit za uloupené diamanty, uložené nyní na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (111)

PanBlack 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce docela solidní, humor tam také je, ale ani zdaleka ho není tolik, kolik by člověk od filmu s Eddie Murphym očekával, ačkoliv tomu role policajta sedí jako vyšitá. Zkrátka, Murphy chtěl tímto filmem připomenout svoji největší slávu z dob, kdy byl Policajtem v Beverly Hills, ale bohužel tento snímek kvalit Policajta v Beverly Hills zdaleka nedosahuje, a jeho ztráta je výrazná hlavně po stránce humoru. Jedná se tedy o lehce nadprůměrnou akční komedii, která je ale v porovnání s (již několikrát zmiňovaným) Policajtem v Beverly Hills pouhým slabým odvarem. 60% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„V Neapole máme také príslovie: Keď si myslíš, že si s niekým vyjebal, v skutočnosti on vyjebal s tebou." Zvláštny film. Na jednej strane sa snaží byť drsným thrillerom, na druhej strane to Murphy podkopáva tým, že svoju postavu pojal klasicky humorne, no tentoraz mu to nevyšlo tak dobre ako v Policajtovi z Beverly Hills. Vlastne mu to nevyšlo vôbec. Príbeh je strašne obohraný, plytký, nudný a deravý (prečo Korda zabil policajta, keď mohol jednoducho ujsť?). V podstate sa mi páčili iba dve veci: vynikajúca asi 15 minútová akčná scéna uprostred filmu a skvelo zahraný záporák v podaní Michaela Wincotta. 45 % ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(77%) Konečně tu vidím E. Murphyho ve vážnější roli, a že se mu to povedlo! Jeho postava je podobná jako v sérii Policajt z Beverly Hills, ale hlášky se zde krotí. Nebo takhle, hlášky má dobré, ale ujeté až komediální scény tu nejsou. Příběh je prostý, zápletka jednoduchá, ale celé je to dobře natočené. Působí to jako trochu drsnější krimi thriller s výborným záporákem. Ke konci už to moc nepřekvapí, ale o nudu není nouze. I je to dost napínavé. Akce je slušná, nejvíc se mi líbila asi delší sekvence s tramvají. Krom Murphyho mě bavily téměř všechny postavy, včetně jeho dívky a parťáka. Něco by se tu vyladit ještě dalo, ale v rámci možností to asi lépe dopadnout nemohlo. Jsem rád, že jsem si tento mnou unikající film doplnil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stupidní distribuční název mnohé láká srovnávat tento film s trilogií Policajt z Beverly Hills, což je naprostý nesmysl. Jedná se o zcela jiné dílo, které se už více přiklání k dramatu, tudíž komediálních scén tu je opravdu poskrovnu. Eddie Murphy tu už tolik neřeční a zato více koná. Honička s tramvají je vrcholem díla, která se vryje do paměti a nedá zapomenout. Typický akční thriller který sice zas až tolik nenadchne, ale i rozhodně neurazí. Přesto dávám plný počet bodů hlavně za tu tramvaj a za to, že od této chvíle se už Eddiemu moc nedařilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akčních kousků, které to na diváka navíc zkoušejí i s odlehčujícími komickými momenty, už tu bylo nespočet. Tenhle příběh policejního vyjednavače je jen dalším kusem série podle univerzální spotřebitelské poptávky. Stále stejně žvatlající Eddie Murphy zkusil navázat na lepší minulé, vyšlo to tak z půlky, ale snaha se cení. Pro San Francisco typická historická tramvaj pochopitelně nesmí chybět!! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích hraje „Oh, Yeah, It Feels So Good“ od New Edition. (SONY_)
  • Závěrečná scéna se natáčela na námořní základně Mare Island ve Vallejo v Kalifornii, rok poté, co byla základna uzavřena. (HappySmile)

Reklama

Reklama