Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Intimní zpověď Richarda Gadda, zabalená do nenápadného seriálu, který klame tělem. Seriál, který zpočátku může působit krotce, aby se v polovině zlomil do drsného dramatu o sexuálním násilí, vyniká skvělými herci a chytře napsaným scénářem, který by působil úderněji v mírně sestříhané podobě. Přesto je Sobík překvapení, které dokáže tnout do živého. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase konečne kvalitný počin z dielne Netflixu po tom, čo sa Sex Education samo pochovalo poslednou sériou. Hlavný hrdina ma spočiatku vyslovene iritoval, postupom času som ho ale začal chápať. Postava Marthy je fakt odporná. Pozitívom je, že seriál poukazuje aj na fakt, že sexuálne zneužívaní a traumatizovaní môžu byť aj muži. O tom sa v médiách často nehovorí. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, takže sa tomu, že to v súčasnosti zbořilo internety nečudujem, ale asi som predsa len čakal o niečo málo viac. Baby Reindeer má dobrý a aktuálny námet, ale v priebehu stopáže až príliš skáče medzi žánrami od sľubne začínajúceho stalking thrilleru cez psychologickú drámu až po občasnú tragikomédiu, nikdy síce nestratí focus ohľadom toho čo chce povedať, no zároveň sa nikdy nezahryzne ani v jednom žánri tak silne ako by mohol. Najzaujímavejšia rozhodne ostáva epizóda č. 4 so znásilnením a drogovým zneužívaním, ktorá však nakoniec má najmenej spoločného s hlavným dejom. Vo výsledku vďaka veľmi striedmej stopáži jednotlivých epizód skvelý seriál na binge-watch (i keď pomerne skratkovitý) o jednom zúfalom, neúspešnom komikovi, ktorý si však za väčšinu sr*čiek v živote môže zároveň úplne sám (čo seriál aj reflektuje) a samotná Martha bola len spúšťač všetkých jeho naakumulovaných problémov a klamstiev. CELKOVO: 7/10 ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Nepáčilo sa mi to, príliš dlhé a spravániu hlavnej postavy nerozumiem, proste snažím sa, ale nedá sa. Extrémne prehnané az neuveriteľné. Rozoberajú sa tam naozaj ťažké zivotné situácie do ktorých sa hlavná postava dostala - a že sa správal ako chuj a mohol tomu zabrániť (aspon z časti minimálne) je druhá vec….miestami ma to nudilo a dopozerala som to uz takmer nasilu. Slabé 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Když se řekne seriál o stalkerce, člověk má hodně vzdálenou představu o tom, než co vlastně dostane v případě Sobíka. Proto na tom oceňuji vlastně tu intimní a nebývalou zpověď, která nestigmatizuje jen stalkera, ale i oběť a příběh Richarda Gadda je nejspíš jeden z milionů. Byl to hodně odvážný krok otevřít se až na takovou úroveň celému světu a vyobrazit bizarnosti svých niterných obsesí, provinění, naivity, hlouposti, traumat ale i srdečnosti a empatie. Tohle je příběh, který opravdu napíše jen sám život a ač představa byla jiná, realita a dopad tohoto nebývalého příběhu je ve finále úplně na jiné frontě, a to v dobrém slova smyslu. Silný, šokující zážitek. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Richard Gadd dostal celkovo 40 000 e-mailov, 740 príspevkov na sociálnych sieťach a 350 hodín hlasových správ od svojho skutočného stalkera. Medzi najznepokojujúcejšie detaily seriálu patrí to, že všetky e-maily, ktoré Donny dostane v šou, sú doslovnými kópiami skutočnej korešpondencie. (Tinusa14)
  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama