Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

tron 

všechny recenze uživatele

Viac-menej "klasický" vylízaný tínedžerský trilerový nímand (akých je ako húb po daždi a tak k nim netreba mať zľutovanie) so sľubne sa rozbehnutou zápletkou, ktorá ale napokon sama seba škrtí pomocou klamstiev, klamstiev na druhú a klamstiev na tretiu. Film z produkcie Joela Schumachera a s celkom dobrými hercami. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Vezmeme-li to jako teen drama, v němž se hlavních rolí ujímají Cyclops, Cersei Lannister, Daryl Dixon a k nim navíc moje oblíbená Kate, vlastně se mi to už teď prodalo. O to jsem radši, že Fáma i po filmových kvalitách se nemá za co stydět.. Námět, v němž partička vysokoškoláků prakticky testuje svoji hypotézu o pomluvách rozšířením vlastní vymyšlené "fámy" po škole, se dokáže skvěle držet mladšího prostředí, ale k tomu navíc zařídit velmi solidní drama s pár solidními psychologickými prvky.. Vždyť co je na tom, pokud někdo plácne, že se na jednom z školních večírků spolu dva opilí spolužáci vyspali? V podstatě nic, ale lidská paměť je fantastický mechanismus, s jímž si neví s přesností neví poradit nikdo. A proto, když má někdo "okno", které mu je vyplněno, dokáže paměť onu výplň i s prostým provázáním přijmout za skutečnost, než aby zůstalo ve vzpomínkách prázdné místo. Nedá se tak nikdo z postav označit za "zlé a hodné", i když postupné odkrývání původně neexistujících motivací postav tomu dost nadbíhá.. Jako celek mi to přišlo nejen zábavné, ale audiovizuálně celkem poutavé.. Škoda překombinovaného závěru? I když dost naivní, tak mě to tam s ním obstojně zapadlo.. Jsou i lepší tematicky podobné kousky, ale Fáma baví a já nebudu překvapen, když si ji brzy dám znovu. 70% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Označení klasický teenagerský thriller se pro tento snímek hodí dokonale. Zápletka je jednoduchá, napětí se slušně stupňuje, herci se moc nesnaží (ani nemusí) a stejně jim nelze nefandit, a to vše je pak zabaleno do slušivého kabátku odsýpající režie s bezvadně podkreslující hudbou. Vzhledem k tomu, že se prvoplánově jedná o lehce stravitelný film, jehož účelem je především pobavit, tak mu snad ani nejde vytknout absurdní vyhrocování klepů, jejichž název snímek v doslovném překladu originálu nese. Podobně si potom příliš nestěžuji na občas nesmyslné reakce a chování postav, čemuž nasadil korunu nereálný konec. Důležité tedy v tomto případě je vědět, jak k filmu před začátkem přistoupit: kdo mnoho nečeká, hodně dostane... Taková menší sranda nakonec: Norman Reedus vypadá jako mladší brácha Sama Worthingtona! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Fáma...Vše, co slyšíme může být fáma - ať Vám to říká přímo člověk, který to prožil a lehce si to přikrášlil či člověk, který to "slyšel" přímo od zdroje....Pokud to sami neprožijeme - nemůžeme si být jisti, kolik pravdy na dané informaci je. Tenhle film bych povinně pustila všem kolem sebe, jelikož je to tak jednoduché a máme to kolem sebe každý den. Je to jednoduché - je to pouze psychologická hra. Celou dobu mi snímek připomínal další ze skvělých děl a to je Mělký hrob. Jak kvůli postavám, tak i interiérům a tomu, jak bojují se svými "démony". Svědomí, které pak nedá hlavní hrdince spát, strach, neustálé výhružky, podpůrné léky, alkohol, obvinění,...a to všechno kvůli vyřčené informaci, která se nestala... :) Bravo. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se musel podívat už jenom ze zájmu.Kamarád doporučoval(jak typické)a mě to nedalo a když se tenhle film objevil u nás doma,tak jsem ho se zvědavostí a značnou skepsí začal sledovat.Je to pěkný námět,ale spíš pro knihu,která se zaobírá psychikou člověka,lidské společnosti asds. než pro film.Až na ten (ta překombinovanost mě doslova kopla do řitě) konec se mi to líbilo,škoda jen,že je to takhle zabitý.Svižná teenagerovka na jedno použití,přesto jedna z těch nadprůměrných. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama