Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Han22 

všechny recenze uživatele

Policejní veterán vyšetřuje sérii vražd osamělých mužů a tak se seznamuje s ženami, aby našel vraha. Přitom potkává ženu, o které si není jistý, jestli je nebo není vražedkyně, ale do které se zamiluje. Zní to možná tuctově, ale námět a celé zpracování romance je velice uvěřitelné a navíc nehorázně nabitý erotičnem a sexem. Ellen Barkinová není zrovna sexbomba, ale tady tak působí a Al Pacino je prostě famózní. Znovu tu dokazuje, že umí vytáhnout jakýkoliv film na maximum. Jeho ztělesnění drsného, ošuntělého a přitom osamělého muže, který v noci volá bývalé ženě, protože nechce být sám a po hlavě spadne do vztahu je parádní, to že si odmítá připustit že by mohla vraždit a nechce důkaz je moc moc uvěřitelné. Díky tomu funguje romantika a díky tomu pro mě fungovala na 100% i thrilerová část, protože jsem doufal, že to nebude ona. K tomu občasné odlehčující vtípky Johna Goodmana, skvělé dialogy, perfektní finále, krásná titulní píseň, pointa co jsem neodhadl. Pro mě thriler roku 89 (moc jich nebylo, tuším těch známých asi dva, ale stejně) a nejlepší film jinak průměrného Beckera. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý klenot ze zaprášené poličky sklonku osmdesátých let.. Usuzujíc pouze z názvu jsem já hlupák spoustu let žil v omylu, že Sea of Love je nějaká romantika ve stylu Frankie a Johnny a ona to přitom skvostná krimi dovedně přemosťující oldschoolové detektivky Kojakova New Yorku do generace modernějšího filmového stylu alá Basic Instinct, jenž je navíc překvapivě plná humoru (stará se především J.Goodman) a co je nejdůležitější, po čtyřleté nechuti k herecké profesi vrátila k naší libosti pana mistra Al Pacina zase do hry. Elektrizující napětí potemnělého města, co nikdy nespí, skvěle navozuje rezonující hudba, která místy neuvěřitelně připomínala tu z jižanského satanistického nerváku Angel Heart (jméno Trevor Jones potom vše vysvětlilo). ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Pil, žil ji. S chutí. Hltal tu závrať. Kapitán kotvící v této lodi. Namočil se do hlubin, mezi slastné výkřiky. Dostatečně se napojil, aby nakonec naběhl na, dopadl akt vyvrcholení. Základní instinkt tenata černých vod. Ztracen v tůních vůně ženy. Byl to klam. Za labutími písněmi, refrénem Ofélie nemravné smrti stál. Hřmí, kvílí Orfeus. Jeho pád. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný počin, v němž exceluje Al Pacino. Poněkud nesourodá dvojice detektivů pátrá po ženě, která má své milence po aktu vykostit jako to dělá černá vdova. Nejzajímavější pasáží z celého filmu je zcela jistě randění v italském bistru, kde člověk dostane buď masové koule v rajčatové omáčce či kulkou to temene. 75% Celosvětový příjem k 27. 7. 2018: $110,879,513, což je 5,84 násobek rozpočtu ()

Aky 

všechny recenze uživatele

První polovina byla naprosto skvělá, a kdyby film udržel tohle tempo dirigované Al Pacinem a Johnem Goodmanem, dal bych bez zaváhání 5*. V durhé polovině, kdy se přestala hrát sonáta o mužské partě a chlapském přátelství, ale přešlo se na pole lásky, všechno najednou začínalo dostávat naivní podtóny, vytrácel se humor a ani překvapivé odhalení vraha už to zkrátka nevytrhlo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)
  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)

Reklama

Reklama