Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sympatickejma hercama obsypanej chumel americkýho zapadákova obestřenej záhadným zmizením neboli možná vraždou. Kdo chce, uvěří, kdo ne, ten asi teda ne, no. Mě to nepřesvědčilo. No prostě - já z toho nějak moc UNEŠENEJ nebyl. Ale rozhodně to bylo záhadné, jak epizoda z Akt X. Spoilerově prozradím, že unesenec si vzpomene na to, jak mimozemšťani vypadali (vypadali dobře, zcvrkle a obstarožně) a co mu všechno dělali (píchací, strkací a tekutinuvypouštějící nástroje, zabalení do fóliáku, stav beztíže atd.) a vyřešení záhady zpopularizovaného mimozemského vzhledu, že jde o skafandry. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Stalo se to skutečně, jak tvrdí Travis Walton, údajná oběť tajemného únosu? Film zachycuje jeho vyprávění o tom, co (snad) prožil. Jestli je ale pravdivý, nebo ne, to ví jen sám Walton a pár jeho známých. Každopádně je třeba vyzdvihnout trikovou část snímku. Děj samotný je také dostatečně dramatický a napínavý a přestože jde jen o béčkový film, hodnotím jej vysoce právě pro onu napínavou atmosféru, která by mohla být ještě hrozivější, pokud by to opravdu byla pravda. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Oheň v oblakoch" je kvalitne spracovaná adaptácia knihy "Waltonove zážitky". Napísal ju Trevor Walton a vylíčil v nej autentický príbeh o tom ako sa stal obeťou mimozemského únosu. Päť dní ho väznili podivné bytosti na ich vesmírnej lodi. Podstúpil sériu bolestivých experimentov. Stalo sa to v roku 1975 v arizonských Bielych horách. Americký titul "Fire in the Sky" je jednoznačne najlepší sci-fi film o únose človeka mimozemšťanmi aký som doposiaľ videl. Vyborná ufo dráma natočená (vraj) podľa skutočných udalostí. **** ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V pravom zmysle slova mysteriózna dráma s prvkami trileru a sci-fi. Atmosféra filmu funguje od začiatku po koniec a divák sa môže oprieť o skvelú réžiu. Jeden z dvoch hlavných hercov - Robert patrick, ktorý dva roky predtým hviezdil v terminátorovi, u mňa dominuje. Samozrejme záver s flashbackom únosu bol trochu preexponovaný, no a v aboslútnom závere mi chýbala nejaká pointa, ktorá by veci uviedla na pravú mieru, resp. dovršila načrtnuté skutočnosti. Nič také sa ale neudialo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to několik dobrých scén, včetně samotného finále, ale celkově se mi to zdálo utahané. Přitom to na béčko má ty triky sakra slušné, ono to po té technické stránce je dost dobré, ale má to prostě místa, kde jsem se nudil a bohužel jich není málo. On i ten příběh je takový jednoduchý a bez zvratů a na dvě hodiny není určitě, takže ono se i dá čekat, že to bude nudit. Kdyby to bylo víc dějovité, bylo by to lepší. Takhle to má silné scény, ale jako celek to prostě spíš nudí. 3* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Robert Lieberman uvedl, že scénu únosu mimozemšťany si poskládal postupně během osmiměsíční práce na filmu ze svých snů. (HellFire)
  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)
  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)

Reklama

Reklama