Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně matně si to vybavuju, naposled jsem to viděl v týfce asi před deseti lety, ještě na střední, ale pamatuju si, že to mělo výtečnou atmosféru a dokonce si vzpomínám, že mi dojem skazil konec......není moc happy.Jelikož se dnes chystám na nový sci-fi horor, narážim na zajímavý kusy v databázi. 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud skeptický ke sloganům - podle skutečné události - tím spíš, když se jedná o únos mimozemšťany, byť jsem mimozemské plavidlo viděl na vlastní oči. Každopádně Oheň v oblacích je velmi solidně zpracovaný příběh s pěknou kamerou a obstojnými, byť nijak bombastickými efekty. To zde ale nevadí, neb důležitější je to, co se dělo okolo nešťastného únosu jednoho z mladých mužů, kteří pracovali v lese. Vyšetřování zmizení, hyenismus médií, rychlé a odsuzující soudy lidí i přátel a touha vyšetřujícího lapit podezřelé ptáčky za každou cenu střídají dokumentární záběry ze života lesních dělníků se zvláštní poetikou obrazu. Unesený Travis je podroben děsivé mimozemské tortuře. Samotné kosmické plavidlo připomíná uvnitř včelí úl a člověk si mimoděk vzpomene na vetřelce. Zasmušilý R. Patrick velmi věrohodně propadá postupné skepsi a zdá se, že nic už jeho život nevrátí do starých kolejí, jelikož nechal nejlepšího přítele napospas emzákům... ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Nepřijde Vám zvláštní, že obyvatelé jiných planet s vyspělou technologií si vybírají ke svým únosům převážně lidi z obdoby Zadních Prdélek někde v USA navíc jedince, kteří teda očividně moc rozumu nepobrali, teda sice Trevis byl fešnej, ale tak nějak mi přijde na mysl, že kdyby na někom chtěli něco zkoumat vyberou si nějakého hlavouna s titulama před i za jménem. Tady kdyby unesli celé ty Zadní Prdélky, moc by z nich nedostali. Navíc buranské obyvatelstvo, které si hnedka myslelo, že fešáka Travise jeho kamarádi zapíchli, dokonce i ta Mikova manželka si okamžitě byla jistá, že to její muž udělal. No, když to tak po sobě čtu, tak ty ufony začínám chápat takové osazenstvo jednoho buranského vidlákova, aby jeden pohledal. To nebude půdou, proč nepřistávají v našich luzích a hájích... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Údajne skutočný príbeh o mužovi z Arizony menom Travis Walton (DB Sweeney), ktorý zmizol na päť dní a vraj bol unesený lietajúcim tanierom. Asi prvá hodina je najsilnejšia, pričom Waltonovi priatelia sú podozriví, že ho zabili, kým je nezvestný. Akonáhle sa Walton vráti, film stráca dynamiku. Scény z mimozemskej lodi som si samozrejme užil. Bolo to veľmi kreatívne. Problém je však v tom, že film strávil veľa času s vedľajšími postavami, ktoré v podstate zmiznú z príbehu, keď sa vráti Travis. 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch boli v móde teórie o únosoch mimozemšťanmi a nikto o tom nevie rozprávať lepšie, ako Akty X. V rovnakom roku, ako sa na trhu objavila prvá séria, do kín zavítal zaujímavý sci-fi triler s Robertom Patrickom, vďaka ktorému sa o pár rokov neskôr uzavrel kruh, keď vystriedal Davida Duchovneho práve v Aktoch X. Oheň na nebesiach vtedy príliš nezaujal a vyšumel do prázdna, ale s odstupom desaťročí ide o zaujímavý film so slušnou atmosférou a v dobrom šialeným finále. Každopádne k úvodnej vete, že je to natočené podľa skutočných udalostí, by som bol „trochu“ skeptický. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)
  • V roce 2010 se skutečný Travis Walton objevil v americké verzi pořadu Nic než pravda (Momenth of truth), kde na otázku zda byl opravdu unesen odpověděl "ano". Jeho odpověď byla detektorem vyhodnocena jako lež. (Abmont)
  • Dřevorubců bylo ve skutečnosti sedm, ale tvůrci se rozhodli jich ztvárnit pouze šest, aby se vyvarovali zbytečnému zahlcení diváků příliš mnoho postavami. Všech sedm mužů se podrobilo vyšetření na detektoru lži, někteří dokonce dvakrát. Vždy bylo prokázáno, že mluví pravdu. (HellFire)

Reklama

Reklama