Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (79)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Typicky východoasijsky dadaistická bejkárna na důkladné propláchnutí mozku, vůbec nemá cenu se jakkoliv snažit přemýšlet nad jejím stylem nebo smyslem, prostě buď těm šikmookým cvokům rozumíte, nebo ne. A taky záleží na tom, jakou máte momentálně náladu. No, já bych zrovna dneska radši viděl třeba nějakýho Tarkovskýho nebo Nolana, takže si tu čtvrtou nechám kdyžtak na příště. P.S.: Japonská spoluúčast je zjevná, protože takovéhle ztřeštěné kousky většinou vyrábějí právě Japonci. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Legendární honglongská hraná adaptace extrémně brutální bitkové mangy za pomoci famózních mechanických efektů a masek staví tělo coby objekt destrukce, mutace i regenerace do pozice primární atrakce. Více v recenzi na Rejže.cz. (autor Antonín Tesař) ()

Reklama

t_gon 

všechny recenze uživatele

Taková japonská verze Braindead zasazená do vězeňského lágru. Klasická schémata podobných filmů z tohoto prostředí, pěkně dementní dialogy a celková zápletka je převratná jako jídelníček v komunistickém lágru. Ale co, zde se jedná pouze o Gore jatka, jež jsou vcelku se solidním kung-fu stylem (na svou dobu) v podání Rickiho slušnou zábavou na kratší odpoledne... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový více splatterový CAT III HK film, který se na jednu stranu bere docela vážně, hlavně díky všudypřítomnému temnému hudebnímu doprovodu, na druhou stranu se člověk těm úletům a prasárnám občas i zasměje. Každopádně je to naivní přihlouplý příběh o ničem, občas nějaké ty gorescény, které bohužel nejsou kdovíco. Čekal jsem trochu víc, podle mě film trpí možná nízkým rozpočtem. Každopádně Ricky jako postava a šéf vězení a pak ten hlavní šéf vězení jsou postavy par excelance! S filmy jako jsou Braindead bych to vůbec nesrovnával, jde o úplně jiné "subžánry" a "směry" ... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal nějaký klasický kung-fu snímek z prostředí věznice, ale to co se přede mnou odehrálo, to nemělo obdoby. Pro zasvěcené stačí napsat, že se jedná o "kung-fu Braindead", pro nezasvěcené se jedná o neskutečně krvavou, nechutnou, zvrácenou, debilní a hlavně extrémně zábavnou jízdu, kde vás po pár minutách nepřekvapí vůbec nic, ani obrovský mlýnek na maso v akci. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ke konci filmu, kdy Ricky (Siu-Wong Fan) rozbijí vězeňskou zeď, můžeme vidět lana, která byla použita na její stržení. (Hem.m)
  • Film bol zakázaný v Írsku, Malajzii a Západnom Nemecku. (Paldiny)
  • Gang čtyř, jenž šéfuje vězňům, se v původním kantonském překladu jmenuje Čtyři nebeští králové. (Caelos)

Reklama

Reklama