Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

HAL 

všechny recenze uživatele

Únosci by mohli být fajn, jenže to by nesměli mít tak neskutečně pitomý scénář. Snad bych se i smířil s tím že všechny, obzvlášť ty hlavní, postavy jsou idioti jednající vždy za všech okolností proti zásadám logiky a zdravého rozumu a že ta holka pořádně neví co chce, ale proč je v tom překombinovaném ději a motivacích postav proboha takový chaos? Proč tam skoro nic nedává pořádný smysl? Proč jsou některé scény tak neuvěřitelně směšné? A režie přestřelek není zdaleka tak kulervoucí aby tohle všechno dokázala spasit. Úvodní scéna je geniální, závěrečná přestřelka hodně fajn (když se u ní nesnažím přemýšlet... ale skok do kašny ji příjemně ironicky shodil, to mě potěšilo), ale jinak je na tom hrozně moc vidět jak zoufale se McQuarrie (režie i scénář) snažil o vlastní verzi Butch Cassidy and the Sundance Kid v Tarantino stylu... a jak zoufale mu to nejde. 6/10 (plus pochvala za většinou dost dobré herce) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nic není, jak se zdá být. 26letý Ryan Phillippe a 33letý Benicio Del Toro jsou docela sympatičtí grázlové - zase ten mravní relativismus, který diváka nutí fandit sympatičtějším zločincům proti zločincům méně sympatickým. Kdo má takovéto westernoidní příběhy rád, spokojeně pomlaskává. Kdo ne, alespoň se může podívat na pěkného Benicia, kterému to v bílých džínách fakt sluší. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moje pocity během sledování filmu kolísaly mezi 1 a 5 hvězdičkami. Nakonec jsem zvolil prostý střed, neboť tento film je poněkud neurovnaný a nevyrovnaný. Největší podíl na tom nese bez diskuze scénář, neboť ten místy připisuje hlavním postavám chování či dialogy mírně řečeno nelogické. Navíc celá vykonstruovaná zápletka je tak překombinovaná, že to člověku skoro až přijde líto, protože jinak podobný typ filmů miluju. Na druhou stranu musím ale postavit herecké výkony. Del Toro i Phillippe si oba únosce zahráli evidentně s chutí, což nepřekvapí u Del Tora, který je takový typický gangsterský týpek, ale u jindy uhlazeného a skoro přeslazeného Phillipea to trochu diváka zaskočí a vlastně i mile potěší. Za povšimnutí zcela jistě stojí i Julliette Lewis, ta si filmové těhotenství také pěkně vychutnala. Méně nadšený už jsem byl z Jamese Caana a Scotta Wilsona, ti do svých partů vložili jen to, co museli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná záležitost s perfektně napsanými postavami, kterou snad sráží jen přetažená stopáž, která film zbytečně natahuje a vytváří tím prázdná místa. Ale jinak? Většinu doby jsem Únosce hltal s očima přilepenýma na obrazovce a to zejména druhou polovinu Přestřelky se střídaly s momenty vzbuzujícími jak silnější emoce, tak smích a v úvodu jsem se dočkal i sice nijak dynamické, ale zase originální automobilové honičky. A herecky to asi taky nemohlo být lepší. Del Toro a Ryan Phillippe byli jako dvojice zabijáků naprosto dokonalí a zejména Ryan mě v téhle roli překvapil. Veterán James Caan zahrál gangstera, vyjednavače a starostlivého otce v jedné osobě bravurně. Čtvrtá do party pak byla Juliette Lewis v roli unesené dívky a pro mě to byl, společně s rolí v Od soumraku do úsvitu, její nejlepší výkon vůbec. I přes hluché pasáže 85%. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Videl som už stovky takýchto filmov, ale pri tomto som asi tretinu dialógov a polovicu konania postáv nepochopil. Takisto aj stopáž mohla byť o niečo kratšia, keďže tam boli hluché miesta a zbytočné postavy naviac. Ako sa spomínalo vo filme - "niečo vám poviem, táto akcia nemá žiadnu hlavu..." ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Nicky Katt (Obecks) se v žádné nebezpečné scéně nenechal zastoupit kaskadérem. (Avalon820)
  • Z filmu bylo kvůli hrozbě, že dostane rating NC-17, vystříháno několik násilných scén. (Avalon820)
  • Režisér Christopher McQuarrie najal herečku Kristin Lehman (Francesca Chidduck) na základě jejího výkonu ve filmu Samotáři v New Yorku (1998). (Avalon820)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno