Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Poprava je film nejen o velkém dilema, ale o sérii „co kdyby“. Co kdyby nebyly tak blbý a nekoupili tolik hašiše? Co kdyby si nepůjčili kolo? Co kdyby ho nerozbili? Co kdyby ho vrátili? Co kdyby nechtěl zůstat a zachraňovat orangutany? Co kdybyste byli v jejich situaci? Při sledování jsem měla úplně stažené hrdlo, mlely se mi pocity, hlavně beznaděje a nasranosti. Phoenix i přes to, jak málo měl prostoru, tak exceloval a filmů s Vaughnem jsem moc neviděla, takže jsem byla docela překvapená, jak dobře se se svou postavou popral. Každopádně vývoj postav je to, co film dělá tak dech beroucí. Spoiler: A docela by mě zajímalo, jestli se za podobnou novinařinu trestá!? Když exklusivní článek v novinách „zaviní“ smrt člověka? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drama o přijmutí zodpovědnosti, které ve mě docela zvedlo emoce a dostat na konci do ruky Jadu Pinkett Smith, tak by to asi neustála a to, že to je jen herečka, by jí asi nepomohlo. Sice mi tam nejprve trošku neseděla ta romantická zápletka, ale to si časem sedlo. Vince Vaughn a Anne Heche odvedli výborné výkony a zejména Vince, zmítající se mezi relativní jistotou své americké existence a nejistým bytím v malajském vězení byl vynikající. Nicméně nikdo z nich nedosáhnul na Joaquina Pohoenixe - byl neskutečný a jeho závěrečná scéna mě totálně vykolejila. Už dlouho se mnou nic takhle nezamávalo. 90% ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nezavinilo to jen kolo, ale špatné myšlení. Pýcha, která vždy předchází pádu. Absolutní neúcta k lidem a věcem (orangutany nechme raději stranou): bavit se v exotickém prostředí (vždycky jen na úkor domorodců, nikdy to není jinak), demonstrativní odhazování věcí (kolo bylo možná jediným majetkem chudého Malajce) a bohorovná likvidace zbylé drogy (proč jí zbylo tolik?). No jo, řeknete, "ať se mládí vydovádí", ale meze dovádivosti mádí nevytyčuje. Stejně tak jako odopovědnosti... Do tohoto bodu jsem se včera dodíval, dnes se rozhodnu, zda budu večer pokračovat nebo to nechám na své představivosti.... Nakonec mi to nedalo a podíval jsem se na celý film. Nevím, zda jsem udělal dobře, pravděpodobně ne. Příběh, který měl naději probudit ze spaní Šípkovou Růženku, skončil generálním obelháváním a osudovou romantickou láskou, pro níž SMRT nebude tou pravou živnou půdou... WELCOME TO PARADISE! ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Poprava. Tu by si zasloužil ten, kdo vymyslel tendle "překlad". Sakra, menuje se to Return to Paradise. To to nemohli ti pitomci přeložit rači doslova? Přeložit to jako "Poprava" je jednak spojler jak brno a jednak to je naprostý vyzrazení toho, co bejt vyzrazený právě bejt nemá, tudíž je to jedno a to samý! Ne, za tydlety typy překladů by měla bejt fakt poprava nebo aspoň vyhazov! ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tři mladí kluci ze svobodného světa tvrdě narazili v zemi, která je krásná, ale i nebezpečně a pro nás i nepochopitelně tvrdá. Při potírání drog nemají slitování a můžeme se jen dohadovat, jesti je to dobře a tresty přiměřené. Obdivuji statečnost Sheriffa, který se dobrovolně vrátil a přihlásil k odpovědnosti, i když ta jeho riskantní oběť byla nakonec zbytečná. Ale jak sám řekl - horší než vězení by bylo špatné svědomí, kdy by se Lewisově sestře nemohl podívat do očí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno