Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (857)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Evropa je veliká jako Eastwood Mall. Můžeme jít odtamtud do Berlína pěšky." Americké představy o zemi zvané Evropa mě vždycky bavily, takže cesta pěškobusem z Londýna do Berlína mi zavoněla zábavou. Proto jsem se Scottovou partou popařil s cholerickými ultras Manchesteru United, v Paříži jsem se zúčastnil ninja souboje s robotem, napapal jsem se zelených koláčků v Amsterdamu, za 1,83 USD jsme si královsky užili v jedinečném squatu zvaném Bratislava, potkal jsem nadšeného dětského obdivovatele Hitlera v Berlíně a o zvolení nového papežem bych snad raději pomlčel. A žádný sex nebyl. Určitě nebyl. Protože mi z hlavy vypadlo to záchranné heslo. Jak to jen bylo? Fuggaenkdechicebolsen nebo snad Fluggen-kliggin-kien? To je jedno, protože když budu na tuto cestu pozván ještě jednou, tak si čas najdu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha, Jenny, ale ja predsa nespávam so všetkými ženami, ktoré stretnem! Spávam predsa aj s mužmi.“ Nič som nečakal, dokonca som si k tomu sadal takmer z donútenia. O to bolo príjemnejšie moje prekvapenie z nadupaného deja, ktorý nedisponuje oscarovými hereckými výkonmi, ani scenár á la Memento, ale berie dych strhujúcim tempom. Ak vás prvý vtip neosloví, zbombarduje vás druhý alebo tretí (prinajhoršom desiaty). Vrcholom je geniálny Miroslav Táborský ako zamestnanec bratislavského hotela, ktorý sa po prijatí prepitného (päť centov) otočí k šéfovi, vyfacká ho a ide si kúpiť vlastný (!). Celkovo je bratislavská pasáž excelentná (Hostel handra). Avšak i mimo nej vás čaká hromada vtipov (Hooligan Vinnie Jones, bitka robotov, elegantný Francúz v bielom oblečení, nudapláž, David Hasselhoff, incest, detský Hitler, hašišové koláčiky, najerotickejší salón minimálne v Amsterdame, nemecký šofér so spánkovým deficitom). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

American doesn´t know aneb parodie zkreslených představ synovců a neteří strýčka Sama o Evropě - pro lepší "čitelnost" v hávu teenage komedie utkaném z látek sexu, lascivity a trapných geograficko-humorných excesů. Super, ovšem otázkou zůstává, jaké procento amerických diváků to bralo s nadsázkou - snad nebylo menší, než obsah alkoholu v Zelené víle.. Já se občas pousmál, sem tam zaplakal a hlavně přemýšlel, jak by asi dopadlo vlakové setkání Vinnieho grupy fandů ManU a Langošovy sparťanské sekce z Proč?. Kterýpak študent by asi nakonec líbal vlajku..? ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... Američani stále rádi točí slaboduché teen komedie a stále si rádi dělají srandu ze Slovenka. Tvůrci Eurotripu ale udělali jednu chytrou věc - hned od začátku nasadili takovou míru nadsázky, že ani já, rypák rýpavá jsem neměl moc potřebu ohrnovat nos nad degradující úrovní humoru (což mohlo být dáno i tím, že vedle běžícího filmu ležela moje skripta na nadcházející zkoušku, jestli víte co tím myslím)... Rejža taky není úplně bez smyslu pro humor a tak o poměrně vtipné (a několik opravdu silných - např. anglický autobus s Vinnie Jonesem) momenty není nouze. Michelle Trachtenberg navíc vůbec nevypadá zle. Kol a kolem, jde o jednu z nejzábavnějších amerických teen komedií. Sílu tohohle komplimentu nechť každý poměří s vlastní zálibou v tomhle subžánru ;) 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

EUROTRIP jsem si vychutnal o to víc, že jsem si ho dal v dvojprogramu s jiným americkým průvodcem po Evropě a sice HOSTELEM. A to vám povídám, že po těchto dvou filmech mě na Slovensko nikdo nedostane, možná i uvážím, že se odstěhuju z Česka, abych nebyl tak blízko. Každopádně jde o jednu z nejvtipnějších teenagerovských komedií a je docela smutné, že amíci natočili lepší evropskou teenagerovskou komedii než kterákoliv evropská země (výjimkou budiž srovnatelní SNOWBOARĎÁCI). Herci v hlavních rolích byli sice typově dost nevýrazní (hlavní hrdina vypadá jako mladší brácha Freddie Prinze Jr.) a žádný nový Jason Biggs nebo Sean Williams Scott se mezi nimi nenašel, ale vynahradili to herci ve vedlejších rolích, hlavně britský hooligan Vinnie Jones a slovenský číšník Miroslav Táborský. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Před bránou ve Vatikánu, kdy Jenny (Michelle Trachtenberg) říká strážci, že Cooper (Jacob Pitts) je retardovaný, má zbytek zmrzliny a jí košíček. O záběr později má opět celou zmrzlinu s velkým kopečkem. (Reek)
  • Ve scéně, kdy jde celá skupina hlavních hrdinů navštívit muzeum Louvre a čekají ve frontě, je použita stejná skladba, konkrétně "Ce Plan Pour Moi", a podobný záběr z rychle se pohybující kamery, jako ve scéně z filmu Bláznivá dovolená v Evropě (1985), kdy americká rodina rovněž právě navštěvuje Louvre. (ChandlerBing)

Reklama

Reklama