Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle povídky "Vzácný přetisk 2F. Cent Belgien" z "Filatelistických povídek" Františka Langra napsal Jaroslav Soukup napínavý příběh, který nutí k zamyšlení nejen nad rolí, kterou může sehrát poštovní známka v lidském životě, ale také nad otázkou lidského svědomí, nad nejistotou, která provází každý výkon spravedlnosti. Téměř do konce příběhu netušíme, zda známka nalezená v kapse uniformy francouzského vojáka v první světové válce usvědčila nevinného, nebo odhalila skutečného špiona... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pochybnosti jsou někdy těžší než vědomá vina. Špičková televizní adaptace jedné z filatelistických povídek Františka Langera, odehrávající se během první světové války, si po celou dobu udržuje velmi působivou atmosféru plnou svíravého strachu a bezmoci a navíc se může pyšnit mistrovskými hereckými výkony Jana Třísky, Josefa Somra a Josefa Abrháma v hlavních rolích. V myšlenkovém úhoru sedmdesátých let vzniklo dílo vskutku nevídané hloubky a emocionální síly. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola herecká lahôdka v podobe Josefa Somra a Josefa Abrháma. Navyše som dostal aj veľmi zaujímavú detektívku, kde takmer do poslednej chvíle divák nevie, kto je naozaj za známku zodpovedný a kto je ten špión. Záver tiež núti k zamysleniu sa nad ľudskou malosťou a hlúposťou. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zezačátku mě tady strašně vyděsila ta flašinetová hudba, protože ta se k tomuhle námětu hodila asi tak, jako by se dechovka hodila do Marvelovky. Naštěstí jen z toho flašinetu nebyl tvořený celý soundtrack a jelikož kromě toho nemám snad co vyčítat, tak ten plný počet ještě jakž takž dát naštěstí můžu. Naprosto skvěle natočený, zahraný a napsaný televizní film s dostatečně zajímavými námětem a velmi příjemnou a naprosto dostačující stopáží. Navíc to má i podmanivou atmosféru, nějaké napětí a druhá část soundtracku se mi taktéž docela líbila a navíc od té první se k tomuhle námětu hodila perfektně. Takže jo, až na to jedno výše uvedené mínus jsem fakt hodně spokojený. Slabých 5* ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tahle válečná detektivka mi udělala spoustu radosti, perfektní atmosférou i tou zápletkou, ale především fantastickými hereckými výkony pánů Třísky a Abrháma, kteří ústy svých postav řešili závažné morální dilema. A Josef Somr? To je kapitola sama pro sebe, tenhle neprávem opomíjený výborný herec, stvořil človíčka plného strachu a nepochopení i člověka plného odevzdání a rezignace. Brilantní. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nesdílím nadšení většiny zdejších hodnotitelů, neboť já jsem se prvních 40 minut celkem nudila a zbývajících 20 minut koukala na nepřesvědčivý zvrat ve vývoji, který mi přišel opravdu úplně pitomý. Somr a Abrhám byli vynikající, Tříska ničím výjimečný. Pouze z úcty k prvním dvěma zmíněným a z úcty k jejich standardně výborným výkonům dávám 3 hvězdy. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama