Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Asterixe mám rád a tenhle novější díl (resp. filmově novější díl staršího papírového Asterix a Normani) mě zpočátku trochu děsil - nemám rád novější zpracování, protože obvykle bývají horší. Animace však zůstala věrná knižní předloze a změny v příběhu nejsou natolik drastické, abych byl nucen zavřít oči a plakat :o) Abba nebo zápletka se svatbou mi přišla fajn - takže pro milovníky Asterixe lze doporučit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle boj musel Asterix prohrát. Vikingové ho totiž napadli ze zálohy, obsadili pozice režisérů a film pod jejich vedením postrádá švih a vtip starších animovaných filmů s hrdinnými Galy. Pokud mi jako nejlepší vtip přišlo použití jakési popové verze rockyovského hitu Eye of the Tiger při scéně tréninku Zničehonixe, je v nepořádku buď film nebo já. :( ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Staré legendárne animované filmy podarených Galov som nevidel, takže nemám s čím zrovnávať. Môžem ale porovnávať s obtlstlým Depardierom a jeho hranými kolegomi, ktorí ma iritovali omnoho viac, ako neškodné 2D animované postavičky. Film som videl náhodou v telke, a nič podobné nepovažujem za nutné ešte niekedy vidieť. Pre deti to bude ale určite fajn zábava, aj keď v dobe digitálnej animácie je aj to diskutabilné.... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv takřka vymizel duch tradičních kreslených asterixovek, nemůžu říct, že by bylo tohle pokračování velkým průšvihem. Zasmál jsem se několikrát, nenudil jsem se. To jen za diskohrátky Zničehonixe bych nejradši někoho pleskl po držce smradlavou rybou. Ve výsledku neurážející, průměrný kreslený film, který o stupeň níže od předešlých dílů shazuje důraz na vážně míněnou dobrodružnost a patos, který by slušel filmům úplně jiného studia. Obelixem naštosovaní divočáci na člunu jsou však snad nejlepším gagem na tohle téma v historii série... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Modernizace je občas úsměvná, občas stydlivě trapná, ale jinak se příběh drží klasických asterixovských schémat, která na mě vždy fungovala. Chybí ale nějaká legendární scéna, kterých bylo ve starších dílech požehnaně a celé vyznění je tak příliš romanticko-dobrodružno-dramatické. Chtělo by to ještě víc shazovacích hlášek, aby se dostavila potřebná odlehčenost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama