Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Kieslowskiho hypotetický Dlouhý film o lásce a zabíjení v křehkém objetí s tím nejlepším z Tykwerovy Princezny a bojovníka jako pocta nejlepšímu filmu ever o spřísahaných komplicích v ryze narativním úniku z krutě nespravedlivého světa, úniku stejně beznadějném, jako odvážném a ve své podstatě dokonalém: Butchi Cassidymu a Sundance Kidovi. A samozřejmě platí, že celek je víc než součin (sic!) částí a že vůbec nejvíc je spolučin. Nebe existuje. Děkuju. *~ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je Tom jeden z nejzajímavějších (nejen německých) režisérů současnosti dokazuje v každé scéně tohoto filmu. Dlouhé, táhlé záběry, většinou z různých plošin, které čím výše jsou, tím zajímavěji záběry vypadají. Jenže s tím problémem, že i když Cate Blanchett a Giovanni Ribisi mají docela pěkné role, tak ve filmu, který kromě vizualizace je docela nuda a neskutečně zbytečně dlouho se táhne. A ten závěr? Ten vypovídá o celkovém vyznění samotného filmu. Totálně vychází do prázdna. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Příliš mi tento film nesedl a vlastně sama to nechápu, jelikož toto je přesně ten způsob vyprávění, který mám ráda. Pomalu plynoucí děj bez větších dějových zvratů, Tom Tykwer se zaměřuje pouze na dvě hlavní postavy, jejich pocity a dopodrobna rozebírá každičký kousek jejich nitra. Některé momenty úžasné (první výslech), ale přesto mi to přišlo celkem prázdné a hodně vleklé. Vyzdvihnout rozhodně musím famózní herecký výkon Cate Blanchett. Bohužel, čekala jsem více, dostala jsem sice povedený thriller s nezpochybnitelnými filmařskými kvalitami, ale nějak mi to nestačilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za mojej niekoľko ročnej existencie na ČSFD, som narazil na mnoho filmov, nad ktorými mi zostal rozum stáť. No toto je doposiaľ najväčší extrém. Za ten absolútne prejebaný scenár mimo realitu mám chuť bez výčitiek šlahnúť "odpad". No nakoniec sa zľutujem, a udelím ranu z milosti v podobe jednej jedinej hviezdy, ktorá je v tomto prípade pre "Heaven" absolútnym víťazstvom. Tých 80% je pre mňa normálne šok. Toto triezva hlava skrátka nemôže prijať ... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Málo priestoru pre stotožnenie sa s hlavnými postavami a tým pádom slabý argument proti diskutabilnej morálnej estetike filmu: čo na tom, že ste vrah - ak dokážete milovať, pôjdete aj tak do neba. Tom Tykwer sa nezaprie. Niektoré scény ako dialóg v kostole, kamera krúžiaca okolo stromu alebo samotný záver sú úžasné. Ale aby bol úžasný aj film ako celok, musel by byť dlhší, detailnejší a v prvej polovici rozvinutejší. Premárnená príležitosť na výnimočný film podľa výnimočného námetu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Montepulciano. (dyfur)
  • Film Toma Tykwera získal v roce 2002 stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchett za svůj herecký výkon Zlatou kameru, taktéž udílenou v Německu. (Pepinec)

Reklama

Reklama