Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

woody 

všechny recenze uživatele

Koukám na to jak vyjevený.Já jsem tomuto výbornému filmu dal poprvé jen 3*?To jsem musel být v hodně depresivní náladě, když mě nepobavila čtveřice geniálních(ale příšerně nepraktických) fyziků v čele s Albertem :-) Škoda, že podobných milých komedií není víc.Vznikali jen v 60-tých nebo 70-tých letech a pak takřka nic. Navíc je i výborný dabing, kde Waltera dabuje odborník na dědkovské role - Vladimír Brabec :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V zámorskej komerčnej kinematografii majú občas super nápady, lenže v prípade IQ bol ten nápad iba jeden. A totiž námet. Lenže na rozpracovanie kvalitnej romantickej komédie si s ústredným nápadom nevystačíte, tam treba pridať aj britké dialógy. Našťastie zúfalý sotva scenáristický priemer zachraňuje ústredná dvojica a príjemná nekonfliktná atmosféra celého dielka, dosiahnutá najmä výberom lokácií. Film s minimálnym hitovým potenciálom, naopak ako stvorený pre televíziu. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vždy když jsem viděl v televizi upoutávku na I.Q., říkal jsem si "Do čeho to ksakru zase Einsteina namočili". Ale také jsem to nechtěl hnedka odsuzovat. A kouknul jsem se na to, načež teď musím svou kritiku pozměnit a uznávám, že je to i pohodovka, která neurazí. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie. Lepších 60%. Celý film táhne parta starých vědátorů, jejichž hlášky a situace s nimi jsou fakt vtipné. Bez nich by to byl film o ničem. Zápletka je jasná od začátku do konce, tam nelze čekat nic objevného. Film utíká velmi svižně a dost se u něj člověk pobaví. Ale jak jsem řekl, nebýt tam ti staříci, bylo by to asi zlé. Každopádně, nejspíše takhle to bylo myšleno a výsledek se celkem povedl. Howgh! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Docela opomíjený méně známý film, což je škoda, protože to je mezi těmi romantickými s Meg Ryan rozhodně jeden z nejlepších. Vynikající herec Tim Robbins pobaví a okouzlí. Meg Ryan je zde mladá a krásná. To úplně stačí. No a Walter Matthau jako Einstein je snad ve své životní roli, která mu sedla přesně na míru. Kdo neviděl, neuvěří. Nejvíce se u filmu pobaví fyzikové a lidé s vyšším IQ. Rozhodně to není jeden z těch hloupých romantických filmů. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno