Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

woody 

všechny recenze uživatele

Koukám na to jak vyjevený.Já jsem tomuto výbornému filmu dal poprvé jen 3*?To jsem musel být v hodně depresivní náladě, když mě nepobavila čtveřice geniálních(ale příšerně nepraktických) fyziků v čele s Albertem :-) Škoda, že podobných milých komedií není víc.Vznikali jen v 60-tých nebo 70-tých letech a pak takřka nic. Navíc je i výborný dabing, kde Waltera dabuje odborník na dědkovské role - Vladimír Brabec :-) ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a inteligentě vtipný film. Humor je nenásilný a není hlavně vulgární jak mají dnešní komedie ve zvyku. Nic méně hlavně díky hereckému obsazení se tento film stává výbornou podívanou. Tim Robbins v dosela neobviklé postavě (teda aspoň pro mně) na druhou stranu Meg Ryan v naprosto typické postavě (opět pro mně) no a vynikájící a famozní Walter Matthau, který mne pobavil v každé komedii ve které hrál. Tento pán je prostě pan herec. Celá skupinka fyziků je skvěle laděná. ()

Reklama

cvirenka 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa stretá svet vedy a svet bežných ľudí, svet rozumu a citov. Ľudia zväčša vedcov vidia ako nudných, do svojej prace zažratých ľudí, ale tu boli vyobrazení ako vtipní, starí páni, ktorí o živote naozaj veľa vedia a i napriek svojmu pokročilému veku sú aktívni, a hoc nikdy nezradili svoju vedu, svet pravidiel a zákonov, vedia, aké dôležité sú v živote city. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nemá chybu - vrelo ju odporúčam. A pretože sa svojou vedeckou zápletkou a skvelou postavou Alberta Einsteina výrazne líši od ostatných romantických, nepochopím, že sa aj táto snímka môže niekomu nepáčiť. Kúzelná komédia o láske a o tom ako dá zariadiť, že si niekto vezme niekoho iného než chce. Film sa odohráva v očarujúcich 50.tych rokoch minulého storočia. Fajn hudba a hlavne vozový park. Meg Ryan žiari, ako v každom filme z deväťdesiatych rokov a skombinovať túto skvelú herečku s Timom Robbinsom, bol jeden z najlepších krokov kinematografie. Tim tu snáď dokonca stvárnil svoju druhú najlepšie zahranú postavu po Shawshenku. Možno je to aj tým, že tieto dva filmy vznikli v rovnakom roku. Ak chcete skvelý romantický film, našli ste ho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi opět stalo, že mě zaujal starší film s dobrým českým dabingem, o kterém jsem dřív neslyšel. Přitom dovolit si napsat fiktivní scénář ze života Alberta Einsteina a ještě to pojmout coby romantická komedie, chtělo hodně sebevědomí. Walter Matthau byl ale se svojí partou profesorů výbornej a byla radost sledovat, co všechno na Tima Robbinse chystají, aby ho skamarádili s Meg Ryan. Na romantickou komedii je tu sice řada zbytečných až trapných scén, což je klasika, ale na druhou stranu se tu průběžně směju od začátku do konce. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama