Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"The West is the best", zpívá Jim Morrison. Ale v tomhle případě to neplatí. Nejenom na Jihu, ale i na Západě je totiž pro yankeejský měšťáky z East Coastu hodně horká půda a místní vidlačiska je v lepším případě nevidí ráda, a v horším jim jdou instinktivně rovnou po krku. Jinak Breakdown je samozřejmě žánrová klasika, pro někoho možná dokonce i kultovní pecka, kterou jsem viděl už několikrát, i když naposledy už hodně hodně dávno. Připomněl mi jí včera nový Last Seen Alive s Butlerem, a tak jsem na ni po x letech zase mrknul. No a nejenom že je to (aspoň pro mě) klasika, ale je to i klasika nadčasová, která ani po čtvrt století neztrácí schopnost zvýšit divákovi hladinu adrenalinu v krvi, ačkoliv třeba onen divák už předem ví, jak celá ta šaráda dopadne. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5*. I přes celou řadu much a zbytečných hluchých míst, je tohle příjemně napínavý thriller, kterému kraluje vynikající Kurt Russell ! Z tuctové zápletky a těžce předvídatelného průběhu celého filmu, Kurt udělá hodně dobrou devadesátkovou jednohubku, která má povedenou atmosféru a rozhodně neurazí. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Může se to stát i vám. Jo, jo Kurt se ocitne v nezáviděníhodné situaci. Nejdřív hádka při který se vznáší bitka ve vzduchu uprostřed pustiny. Pak rozbitý auto uprostřed pustiny a ochotný příjemný řidič, který nabídne pomoc a odveze Kurtovu starou kamsi do neznáma. Čas letí, manželka v pytli, nikdo ji nezná, nikdo si jí nevšimnul a když hlavní hrdina dobrodince konečně vypátrá, ten mu z klidným hlasem před policajtem oznámí : Já jsem vás nikdy neviděl a vaši manželku jsem nikdy nevezl! Fakt blbá situace. Jenom škoda, že po hodně vydařený první půlce kdy k neustálý atmosféře paranoii přispívá i tradičně parádní Poledourisova hudba, se druhá půlka mění v průměrný thriller z očekávaným koncem. Nutno, ale uznat, že ta závěrečná honička je celkem povedená a efektně natočená. Russel je uvěřitelný a přirozený a J T. Walsh dokonale slizký. Lepší průměr.60% ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný obraz o americkém vnitrozemí, kde jsou lidé strašně předpojatí, sekty a kulty zde vzkvétají. Homofobie a podobné principy jsou zde na denním pořádku. Pokud člověk přijede odkudkoliv jinud, všichni na něj koukají skrz prsty. Bohužel to není jen fikce ve filmech, ale například v Top Gerau bylo toto ukázané krásně na reálných příkladech, jak jsou lidé, kteří zde žijí, omezení. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižný a skvěle šlapající akční thriller, ve kterém si to jeden obyčejný manžel na vyprahlých silnicích nevadské pouště rozdá s bandou únosců. Scénář a režie dokáží z minima vytěžit maximum a ještě přidat dojem věrohodné reálnosti, k níž přispěli také skvělý J. T. Walsh jako lotr a Kurt Russell jako obyčejný chlápek, který se mění v buldoka, sice nejistého, zmateného a občas nemotorného, zato však velmi neodbytného. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)
  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno