Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (217)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Námět už jste někde viděli (a ne, nebylo to v Se7en), Hopkinsovu nadpřirozeně obdařenou postavu v docela normálních reáliích zřejmě taky, béčkovou režii a céčkovou hudbu si hádám rádi odpustíte, a co teda zbývá dál? Falešná drsňačka v podání Abbie Cornish (neustále huláká jak na lesy, že by z ní člověk skoro měl respekt, a potom si takhle na pohodu vyjde z baráku pronásledovat zločince... no WTF?) a Farrellovo pozdní osvěžení zoufale odumřelý scény. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si mlaskal a liboval, jak skvělá je tahle těžkomyslná a parapsychologická kriminálka a jak moc mám rád tenhle filmový žánr, užíval jsem si zajímavý příběh a scénář, užíval jsem si výborného Hopkinse i dobře zahranou blonďatou agentku, pomalu jsem si připravoval pětihvězdu... aby pak ale přišel nepochopitelně zmatený a pomatený konec s nechtěným komikem Sagvanem Tofim Farrellem, který mžikem spláchl do hajzlu celou předchozí pilně budovanou melancholickou atmosféru, a aby navíc chvíli nato sentimentální konec podělal i ten zbytek oné příjemné zádumčivosti, kterou nestačil podělat Farrell. Poděláno jest. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, jako kdybych koukal na hodně slušnej mysteriózní thriller, kterej byl ale režisérsky brutálně zfušovanej. Rozklepanou kamerou jak z Lenssen a spol. počínaje a režisérským diktátem dokazujícím, že i přes mysteriózní základ má Anthony Hopkins hodně zvláštní jasnovidecké schopnosti konče. Ono šáhnout na člověka a vidět jeho budoucnost popřípadě minulost je pořád ok, ale když pak šahá na stéblo trávy a vidí, co se kolem ní před několika dny událo, tak se nad tím zamyslíte a budete si říkat, jak moc je tenhle film za hranou, aby dokázal, jak moc mysteriózní je. A to podobně laděné filmy mám hodně rád. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|29%| V MYSLI VRAHA, hm spíš v mysli cvoka, kdo mohl tohle vymyslet. Celkově to byla slabá kriminálka, což ale o to – průměr bych z toho v pohodě udělal, ale tak přehnaný a fantastický doktor, který uhodně veškerý krok vraha?? Těch ujetých a přehnaných scén bylo opravdu moc. Zejména to, že Hopkins uhodl číslo taxíku, kde se vezl prchající zločinec. Hopkins tu zahrál svůj standart, stejně jako Farrell. Spíš mě zde bavil Jeffrey Dean Morgan, který zde sehrál sympatáka. Víc mě na filmu moc nebavilo. Celé to bylo nudné a hlavně pokryté tou debilní postavou Hopkinse, který na vše přijde. To mi přišlo vyloženě úsměvné. Jak se dotýkal mrtvol či jiných předmětů, které byli v blízkosti případu – to mi přišlo úplně komediální. Jinak by to byl solidní průměr. Takto ani tu 2* dát nemůžu, je mi líto. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná kriminálka, která se přehoupne do plně mysteriozního thrilleru. Režisér (tipl bych ho tak na autora nějaké americké městské kriminálky) je docela snaživý a často mu to i jde, bohužel má i místa podstatně slabší, jež brousí do vod televizního podvečera. Nevyvážený je i scénář, konkrétně především kouzelný dědeček Anthony Hopkins, kterému jsem ze začátku jeho vědmu akceptoval, no Elvíru, kterou rozjel v závěru i s přicmrndovačem a bojovníkem za eutanazii Farrellem, už jsem vydýchával jen se sebezapřením. Škoda, že se místo zbytečnýho čtení z gule víc nemoralizovalo, hned by měla Solace větší váhu. Tři by byly asi zbytečně kruté, ale mohlo to taky být o dost lepší. 70% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)
  • Film sa natáčal v São Paule (Brazília) a Atlante (Georgia, USA) od 23. mája do júla 2013. (Arsenal83)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama