Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Zemřeš ty bastarde!" "Jdi do prdele a umři!" Co čekat od filmu s takovými dialogy. Seagalův druhý zářez na poli kinematografie je docela netypický. Seagal tu není nepřemožitelný polobůh, kterého obdivují i záporáci, a děj připomíná klasickou kriminálku. Pochopitelně tu o zápletku zase tak moc nejde, ale protože režisér scénami s bojovým uměním šetří, nezbylo mi než ji sledovat. Vcelku není o co stát. Děj plyne nevzrušivě od bodu nezbytného pokoření do bodu zasloužené pomsty, a zajímavé jsou jen řídce roztroušené bitky. Režie i scénář jsou bolestně průměrné, a od hlavního hrdiny se nic víc než chvaty čekat nedá. I když to není tak úplně pravda. Filmovou pomocnici Stevena Seagala hraje jeho tehdejší manželka, a s trochou dobré vůle se tak dá říct, že díky přirozené chemii a dobrému vkusu mistra aikida má film alespoň nějakou nadstavbu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně podobná hodnocení prvních Stevenových snímků naznačují, že si je lidi často mezi sebou pletou nebo jim první čtveřice tak nějak splývá. Kvalitativní rozdíly v nich přesto jsou. V Hard to Kill hraje Steven opět policistu, který něco viděl a lumpům se ho nepodařilo zabít. Po letech kdy se náš hrdina probouzí z komatu, to tedy zkouší znovu. Je zde jedna luxusní hláška "Jdi do prdele a zemři" ale taky spousta trapnějších pasáží. Hlavně tedy shledání se synem bych si představoval zcela jinak. Záporák a jeho dvorní poskok jsou výborně nadabováni. Nejvíce se mě líbí zhruba úvodní půlhodinka a pak výborná bitka kolem kulečníku. Často na mě působili záporáci až nešikovně při snaze nahánět Stevena. 55% ()

Reklama

Decker 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech prvnich Seagalovych filmu, kdy byl jeste napumpovany a v plne zbroji. Jeho pozdejsi tvorba by si z te puvodni mela brat pouze to nejlepsi, ale necekejte zazraky. Je to prostinke, naivni, jednoduche, chtelo by se rici pro poklesle, ale to uz by bylo hodne troufale ;-) Vsichni nekdy ulitneme a prilis nepremyslime, tak to ma byt, nejde stale cist petisetstrankova skripta a sledovat trihodinove existencionalni spektakly. Od toho tu mame Loba a Seagala, abysme na chvili promazali harddsik a vypnuli procesor. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Seagalový průměr. Tady hrál ještě nad míru dobře, ale je to prostě jedno velké klišé. Těch 100 minut se na to dá dívat, ovšem s malými rezervami. Např. když do jeho domu vstoupí banda borců se samopaly, Seagal má jen pistoli (počítal jsem náboje, než přebil a bylo jich kolem 18-ti), ale to bych ještě bral. Ovšem Seagal vzápětí háže granát (kde se tam vzal) po té bandě a půlka vyletí do vzduchu. Prostě Seagalovka, jak má být :-) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tu sa to skoro podarilo! Ale Stevena je ťažko zabiť, hoci po roku 2002 to niekto urobiť mal, pre jeho vlastné dobro a dobro jeho fanúšikov. Inak až tuctovo typický prípad filmu žánru „zabili ženu, kterou miloval jsem.“ Prídu mi trochu podivné hádky o tom, kedy nastal prepad Seagalovej kariéry, keďže inteligenčne sa kvalita jeho starých hitov a novších videofilmov až tak veľmi nelíši. Akurát my sme boli vtedy mladší, plátno ešte neovládali nastajlovaní lietajúci kung-fu mesiáši a vytunené modelky a on, ďaleko štíhlejší, vyzeral v akcií realisticky. Netreba uvažovať nad tým, prečo ho tak bezškrupulózni zločinci nezabili v kóme, ale tešiť sa z toho, akú dostanú tí zlosynovia nakladačku. Tu sa ešte Steven snaží byť aj hercom a s bradatou vizážou by s tými svojimi indiánskymi očami kľudne mohol hrať samuraja. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo na rôznych miestach v Los Angeles, vrátane Čínskej štvrte. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama