Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Děsivě podceňovaný film. Neni to teda ta první akční liga, ale je to docela slušná liga druhá....takže Wesley je borec každým coulem, o Bruce Paynovi ani nemluvě....PS:"Můj instinkt říká, abych tě rozmáznul!" "To jsou jen emoce, které jednají nezávisle na intelektu, dejte mi letadlo a já propustím cestující.." ()

Sign 

všechny recenze uživatele

No, tak rozhodně jsem viděl lepší filmy s Wesley než tento, Bruce jaksi moc neznám a ani jej nevyhledávám takže ohledně mne nebyl zas tak špatný ale nevím proč, připadalo mi že dost přehrává než hraje, film byl velice průměrný, pro některé až podprůměrný, hlavním plusem filmu je Wesley a to že film má jenom hodinu a čtvrt nato jaky má scénář a jeho provedení, kdyby ve filmu nehrál můj oblíbeny Wesley tak bych mu dal snad i jen 2 hvězdičky ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Charles Rane není šílenec. Opakuj!“ Snaha kout železo v dobách, kdy se „umíralo těžce a v obležení“, je očividná, ale to režisérská bezradnost Kevina Hookse taky. Záporák se snažil o psychopatickou úlisnost, ale kdyby si ho vzal trochu do parády kadeřník, byl by to celý Levák Bob, ženské představitelky zápolily v soutěži, kdo se obočím nejvíce přiblíží frontmanovi kapely Oasis a Sizemore vypadal, že jeho obdiv ke kolegovi je více než jen profesní. Na druhou stranu, těch pár rychlých fightů bylo docela OK, stejně jako výkon náruživého čtenáře stěžejních děl čínských vojevůdců. Akorát mám po Wesleyho hlášce o sázení na jistou barvu v ruletě starost, aby jej nezažalovala americká Organizace pro práva původního obyvatelstva.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda že Snipes už takové filmy nikdy nenatočí (Demolition Man, Šerifové...). Akční klasiky let středně vzdálených, kdy frčely filmy s Wesleym, Stevenem, Brucem, už zkušenými Stallonem a Schwarzeneggerem. Každý druhý film byl neskutečně zábavný a měl něco do sebe, další byl zase naprostý omyl a krok vedle, ale zapomělo se velice rychle. Teď už akční filmy netočí stále stejní herci, tak se zapomíná hůře. A na zprzněnou kariéru Wesleyho Snipese asi hned tak někdo nezapomene. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, jmenuji se Kevin Hooks. Chtěl bych natočit nějáký film... Vy, že mě neznáte, jak je to možný... Ale něco by se určitě pro mě našlo. Beru cokoliv, aspoň mi to dá nějáký prachy. Koho bych tam chtěl? Je mi to jedno. Wesley Snipes? To mi nic neříká a Tropická horečka už vůbec ne. Tak jo, beru. Aspoň nějáká hvězda. To by mi mohlo vydělat ještě víc. Cože? Ne, vůbec se nechci ztrapnit, chci jen natáčet. Ha, jakej druhej Ed Wood? Já? Ale jděte, já vám to ukážu, jen počkejte. A jak se to bude jmenovat? Passenger 57? Super, název zní zajímavě. Beru, díky. Naschle. Uvidíme se na premiéře. Cože? vy u toho bejt nechcete? Jakej trapas... (Úryvek z rozhovoru o vytvoření filmu Přepadení ve vzduchu) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)

Reklama

Reklama