Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York, 1941. Neurotický scenárista Barton Fink (John Turturro) právě prorazil na Broadwayi. Začínají se o něj zajímat producenti. Když se ozývá Hollywood, aby napsal scénář filmu o wrestlingu, Barton mění městský smog za filmovou slávu. L.A. vítá Bartona Finka s otevřenou náručí. Barton Fink se potýká se scenáristickým blokem. Na pomoc si najímá šikovnou asistentku Audrey (Judy Davis) a také díky přívětivému sousedovi Charlie Meadowsovi (John Goodman) Fink zjišťuje, že inspirace z opravdového života, kterou tolik hledá, pochází pouze z těch nejzlověstnějších zdrojů. Geniální filmaři bratři Coenové (Fargo, Tahle země není pro starý) uvádějí jednomyslně nadšeně přijatý film Barton Fink. Vtipný a neobvyklý komediální příběh o hollywoodském žalu, anonymních filmových magnátech a bezhlavých mrtvolách. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Pishin 

všechny recenze uživatele

Coenovka jak vysita, panoptikum ruznych zabavnych figurek(majitel filmoveho studia, Chet, Barton, Charlie), ktere jsou hezky vykresleny do detailu - coz je devizou Coenovcu. Film me bavil ale s blizicim se koncem jsem se zacal ztracet a ztracet ...film skoncil a ve me zustalo spousta nezodpovezenych otazek. Musi se nechat ze je tam paradni vyprava a exelentni herecke vykony + Lynchovský konec 75% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

dokonalé. viac slov bolo zbytočných. majstri coenovci sú géniovia, a aj keď mám rád ich nenapodobiteľný mierne čierny zmysel pre humor, ktorého v tomto filme bolo pomenej, pretože to bola záležitosť významovo pomerne vážna, pokladám to za jeden z ich najlepších filmov a do poslednej kvapky som si vychutnal každý jeden precízny scenársiticko režijný detail filmu a katarziu z toho všetkého. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

SHINNING: COEN´S EDITION. Rozlehlý liduprázdný hotel a v jednom z jeho pokojů se horkem i strachem z uzávěrky potí ambiciózní scenárista nad béčkovým scénářem, zápolíce s tvůrčím blokem, pochybami o sobě, izolovaností i směšností a děsivosti továrny na sny. Krásně vyplesknutý i zapálený John Turturro, znepokojivá atmosféra a celkově pěkná filmařina od detailu symbolicky velkých bot po scénu požáru hotelové chodby. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak s týmto filmom nemám najmenšie problémy. Tie skončili pri záverečných titulkoch. Bolo ozajstným problémom tento film dopozerať do konca a vôbec nemám chuť sa zamýšľať nad ukrytými symbolmi, podobenstvami, náznakmi, šiframi. Film ma okrem hereckých výkonov oboch protagonistov ničím nezaujal a nad zhliadnutím ďalšieho filmu od bračekov budem uvažovať o čosi dlhšie. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Excelentně obyčejný socialistický pisálek John Torturo a naprosto úžasný, "ďábelský" John Goodman tvoří tandem, na kterém je tahle Coenovic alegorie postavená. A stojí pevně. Na poměry Coenů solidní nadprůměr, v širším kontextu vynikající snímek, žánrově spadající někam mezi thriller a psychologický film s nepopsatelným Coenovským cejchem. 80% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (25)

  • V závěru filmu, kdy se Barton Fink (John Turturro) a Jack Lipnick (Michael Lerner) – převlečený za plukovníka – baví o scénáři k filmu, tak se v průběhu scény mění postavení stužek na uniformě Lipnicka. V jednu chvíli jsou stužky srovnané, o chvíli později jedna z nich visí dolů a pak zase naopak. (VelkejViktor)
  • Role byly Johnu Turturrovi, Johnu Politovi, Stevu Buscemimu a Johnu Goodmanovi psány přímo na tělo. (MrCreosote)
  • Ve filmu je několik odkazů poukazujících na to, že hotel Earle je ve skutečnosti peklo: Když se recepční hraný Buscemim poprvé objeví ve filmu, vychází odkudsi ze sklepa a otvírá přitom poklop, jakoby se vracel z podzemí. Během Bartonovy cesty výtahem můžeme slyšet slovo "6" celkem třikrát. (MrCreosote)

Reklama

Reklama