Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE FUTURE IS NOW!" ------------- Bratia Coenovci opäť prišli s ďalším parádnym scenárom a ešte lepším filmom. Vycibrené dialógy sú na mieste, perfektný Tim Robbins v pozore, no a nechýba ani prvotriedna atmosféra neskorších 50. rokov, ktorá filmu vládla od úvodného prechodu pomedzi mrakodrapy, až po záverečné titulky. Na druhej strane by mu ale neuškodila kratšia dĺžka, pretože aj keď bol originálny (veď koľko ich je o zrode gymnastického kruhu a/alebo frisbee), v konečnom dôsledku nemal moc čo povedať. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já některý filmy od Coenů doslova miluju, ale můj šestej smysl mi řikal, že Záskok nebude nic moc. Spoustu let jsem Záskok ignoroval, ale nedávno šel na prima kůl, tak jsem si ho ze zvědavosti nahrál. Teď jsem se na film konečně podíval a musim napsat, že můj šestej smysl se nemýlil. Občas se tam najdou nějaký lepší okamžiky, ale celkově mi to přišlo jako obrovský hovno v hezkym obalu. Tenhle film mě prostě minul. Začátek byl dobrej, ale jinak jsem se více-méně nudil. Navíc jsem se těšil na Buscemiho a Goodmana, ale oba tam maj jenom takový štěky, že by je člověk skoro přehlídnul. Kdyby to nenatočili Coeni, nejspíš bych to ani nedokoukal. Ze sraček to vytahuje Tim Robbins a Paul Newman. Nicméně pro mě to je zatim druhej nejhorší film od Coenů (po Bartonu Finkovi). ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Spojení fantazie bratří Coenů a Sama Ramiho dalo vzniknout čapkovsky chytrému a andersonovsky hravému filmu, který má několik skvostných míst, mnoho vtipných nápadů a neotřelou vizuální formu. Zprvu mě to velmi bavilo, užíval jsem si jak je to dobře napsané a skoro mi bylo jedno o čem to je a kam děj směřuje. K tomu skvělá hudpa, parádně napsané i zahrané postavy... . Jenže chlapci nebyli ochotni vzdát se své vize ve prospěch celku a místo aby v nejlepším přestali, přetáhli stopáž až ke dvěma hodinám. Což je velikánská škoda, protože těch wow momentů a nápadů nebylo tolik, aby dokázaly rozředit hluchá místa. Každopádně...Coeni jsou pro mě jedni z mála vlivných amerických režisérů, kteří dělají opravdové americké filmy. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Deakinsova kamera jako vždy úžasná, avšak nemůžu si pomoct, ale stylově a infantilitou jako by Burtonovi z prdele hovno vypadlo. Dokonce i kulisy připomínaj Burtonovy Batmany. Tim Robbins strašně přehrává a jeho grimasy jsou nesnesitelný. Je to taková novodobá groteska v caprovskym stylu se špetkou coenovského humoru a kurevskou dávkou Burtonovy dětinskosti. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins zahrál pošuka dost dobře. Jennifer Leigh mě sice trochu votravovala tou ukecaností, ale přežil jsem to. Očividně neni dobrý šéfovat megaspolečnosti, protože se jednoho dne můžete objevit rozcáklý na ulici. Závěrečná fantasy-scéna byla sice přitažená za vlasy, ale co. Mihnul se tam Steve Buscemi a dlouho jsem nekoukal na komedii. Takže za 4. PS:Obruč jsem jako kluk měl, ale zas tak mě to nechytlo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (15)

  • Zahajující film na FF v Cannes 1994. (D3VIL)
  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)

Reklama

Reklama