Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (301)

Koda 

všechny recenze uživatele

Jednoduše wow! Jestli tohle je jeden z prvních pc zpracování od Pixaru, hned po Toy Story, tak klobouk dolů před animátory. Rozhodně rozehřívačka urodila díky mravencům neuvěřitelný úspěch a plno sklizně, už díky neuvěřitelně tvrdohlavému, ale velmi vynalézavému mravenci Flikovi. Příběh je velice originální a mě strašně mrzí, že jsem tomu filmu nedal šanci jako mladší. Má to šťávu, město vypadalo jak New York včetně Broadway Lvího krále, spoustu vtipů, takovej boží travesti berušák, ale hlavně, úžasné děti mravenců, kterým rozhodně náleží klobouček za skvělé přípravy, odvahu a hlavně nebojácnost. Příběh je plný zvratů, plný překážek plný průserů, ale zase je plný radosti, vtipů, grimasů a hlavně přátelská důvěra a pomoc! Tohle všechno tenhle roztomilý film obnáší, a já jsem rád, že jsem se k němu konečně dostal ❤️ ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Pixar rozhodně patří mezi mistry animovaného filmu, ale Život brouka, tedy jejich druhý film, není vůbec ničím výjimečným. Příběh je jedno velké klišé, postavy nezajímavé, záporák nudný a závěrečný souboj se koná samozřejmě v noci. Oproti takovým Příběhům hraček, Ratatouille nebo Vzhůru do oblak je to šílený průměr, ale i tak musím uznat, že animace i na to, jak je stará, tak vypadá pořád dobře. Vtip k zasmání je tu možná jeden a konec záporáka je navýsost krutý. Film jsem viděl znovu asi po 15 letech a vidět jej nepotřebuji zřejmě stejně dlouhou dobu. Ve výsledku tak dávám broukům 60% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $162,798,565Tržby Celosvetovo $363,398,565║ Prv ma tieto CGI rozprávky moc nebavili teraz ich žeriem ako malý chalan, pekná počítačová animácia, výborný príbeh, prepracované postavičky, dialógy a rovnako tak slušná zábavnosť. PIXAR je nedobytná pevnosť! vládnuca svetu počítačovej animácie. /95%/ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi je to na mě už moc dětské nebo okoukané. Nebavilo mě to tolik jako dříve. Spíše jsem se nudila, hlavně začátek je zdlouhavý, bavilo mě to jen chvílemi, když se tam konečně objevily cirkusáci, ale i tak to nebylo ono. Za mě průměrná pohádka, na kterou se stačí podívat jednou za rok, nepustila bych si jí vícekrát. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Animace tu samozřejmě brutálně kulhá. Nicméně je nutné si povšimnout, že se píše rok 1998. Pro mě je naprosto zarážející, na jakých strojích film vznikal a kolik to muselo zabrat času a otravné práce. Takže po této stránce skládám tvůrcům obrovskou poklonu. Animační vrchol filmu je padající déšť v samotném závěru. Takřka se ve filmu nevyskytují látky, vlasy a další obtížně naanimovatelné věci. Ale znovu poukazuji, že je to vzhledem k podmínkám a k tomu, že byla počítačová animace ve svých počátcích je to jednoduše geniální. Od doby vzniku tohoto filmu udělalo studio PIXAR obrovský skok. Tento animák však položil jeden z pevných prvních kamenů do základu. Moje hodnocení ani tak nevypovídá o tom, jak se mi animák líbil, ale je to kombinace toho jak se mi líbil a toho co do budoucna způsobil se světem animovaného filmu. Pálím 3* a trošku se stydím, že jsem film viděl až 15 let po jeho premiéře. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Pro potřeby filmu byla vytvořena takzvaná "bug-cam". Byla to kamera, uložená na plošince z lega, jejímž úkolem bylo sledovat svět na zahrádce společnosti Pixar. Podle záběrů, pořízených touto kamerou, byly poté vytvořeny pohyby filmových postaviček. (Terva)
  • V pozdějším filmu Toy Story 2: Příběh hraček (1999) lze zpozorovat několik odkazů právě na tento snímek. Ve scéně, kdy hračky prochází křovím, je možné na větvi vidět housenku Heimlicha (Joe Ranft), v Andyho pokoji visí kalendář "Život brouka" a v Alově dílně jsou k vidění hračky s tématem filmu. (karlik4801)

Reklama

Reklama