Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemný rozprávkový príbeh o putovaní a hľadaní malého mravčeka, aby zachránil svoje milované mravenisko. Úplne úžasné sú postavičky, kde myslím, že každy kto tento film videl si nájde svojho favorita. Neviem v ktorej hlave sa to rodí, ale aj ja by som si dal šluka. Bod dole dávam za to, že som to videl po všetkých tých Shrekoch a Nemoch, takže úplné vytrženie sa nekonalo. Zato zábavu, naptie a trochu tých emócii ... to pixari zvládajú na jednotku. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Já rád Pixar, snad první animovaný film na kterém jsem byl v kině a mam takový pocit, že dokonce se školou. Jo Flik se mi líbil a jeho kámoši z cirkusu byly taky skvělý. Dokonce jsem pak i pařil hru, takže to musí být jasné plné . I po letech to pro mě má kouzlo. I když musim objektivně uznat, že pixarovky byly i lepší ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

ŽIVOT CHROBÁKA je jedným z prvých počítačovo animovaných filmov a tak sa dnes už môže zdať jeho animácia trošku zastaralá, ale to nie je vôbec podstatné, pretože nie je dôležité, aby nám animák vyrážal dych svojím výzorom, ale aby sme sa pri jeho sledovaní dobre bavili a to sa dlhodobejšie nedá dosiahnuť bombastickosťou animácie, ale hlavne príbehom a postavami. A tie má ŽIVOT CHROBÁKA na dobrej úrovni. Príbeh je síce triviálny, ale je vyrozprávaný veľmi svižne a zábavne a navyše je v závere okorenený o akčnú lahôdku. Takisto postavy sa celkom vydarili, či už je to sympatický Flik, princezná, zákerný Hopper alebo cirkusoví chrobáci, všetko sú to postavy, ktoré sú dobrým základom pre film. A ŽIVOT CHROBÁKA je naozaj dobrý film. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní film o animátorského studia Pixar. Jejich prvotina byla úžasná, druhý pokus je dle mého dělán s dosti vlažným přístupem, který si nedokáži vysvětlit. Na jednu stranu Život brouka uteče, tak rychle jako 24 hodin života much ;-) , ale na druhou stranu je to tak obyčejné, až se stydím právě něco takového napsat. Scénář je jako vždy originální, vtipný a svižný, ale nevím, celkový dojem je obyčejný, což se mi u pixarovek nestává. Život brouka je hezký, ale nakonec se vytratí z hlavy, až příliš rychle. Nejslabší pixarovka. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Tady se pokládaly základy Pixaru.. Studia, které miluju celým svým srdcem pro jeho obrovskou originalitu a celkový přesah.. Tady se opět předvedli.. Cápci jedni ušatí.. Nebylo to nejlepší představení, ale i tak to kvalitou přesahuje ostatní animáky.. Na tu dobu mi ta animace naprosto vyrazila dech.. Krásný film, který si po nějakém čase zase rád pustím.. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Když hlavní hrdina v baru nedopatřením strčí do nasávajícího komára a řekne „promiň, kámo,“ měl by říct spíš „promiň, dámo“. Krev totiž, jak známo, sají toliko komářice. (Brtniik)
  • V nepovedených scénách na konci filmu je i narážka na Buzze Rakeťáka z filmu Toy Story: Příběh hraček (1995). Flik prohlásí: „Do nekonečna a ještě dál!“ (griph)

Reklama

Reklama