Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

kitano 

všechny recenze uživatele

Clovek by povedal - huh....piaty diel, to bude len o zmikani penazi a mlateni prazdnej slamy. Na moje mile prekvapenie, ono to nieje prevda. Film je sice o vela komornejsi ako tie predchodzie, Rocky Balboa je vsak stale ten spravny sympatak, ktory sice nema hlavu genia, ale ma velke srdce. A naviac stale riadny uder. A to znova dokaze ked rozflaka drzku o desat rokov mladsieho nafukanca. Jednoducho, kto ma Rockyho rad, pacia sa mu uplne vsetky filmy. Cela seria vlastne mapuje celu jeho boxersku karieru, aj s vrcholmi aj s padmi, cim si divak k tejto serii dokaze lahko vytvorit citovy vstah. To sa stalo aj mne a mam rad uplne vsetky diely, vratane tohto posledneho. Rocky je pre mna hned vedla El Mariachho, Sanyura, Leona jedna s najlepsich filmovych postav. (8/10) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěl pátý díl o legendárním boxerovi vůbec komentovat, ale nakonec se o to pokusím. Rocky V je úplně jiný, než zbytek celé série, o tom žádná. Ale rozhodně není horší. Rocky skončí na dně. Je úplně bez peněz, bydlí ve starém, špinavém bytě a vrací se tak vlastně úplně na začátek, do 70. let. Navíc má problémy s dospívajícím synem, ke kterému hledá jen těžko cestu i díky tomu, že mu věnuje málo svého času, který spolkne trénink nevděčného boxera Tommyho Gunna, který chce prostřelit na absolutní trůn boxerského světa. Když už se zdá, že Rocky ztratil úplně všechno, je před ním ještě jeden zápas. Zápas, kdy může vyhrát a získat zpátky svou hrdost a lásku vlastního syna. Neodsuzujme tento film, není vůbec špatný. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Pátý díl znamenal ledovou sprchu nejen pro Rockyho Balbou, ale i pro diváky. Počáteční nápad není zas tak špatný, ale co z něho udělal scénář, nad tím zůstává rozum stát. Avildsen (nepochopitelná volba režiséra) zde předznamenal svůj pád, a bohužel sebou stáhl i svůj nejslavnější film, za který si kdysi odnášel Oscara.... Celkově to není zas tak špatný snímek, bohužel jako součást slavné série opravdu neustojí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jde z mého pohledu o jednoznačně nejlepší díl celé série. Stallone správně poznal, že do Dragovi už prostě žádný větší souboj v ringu nenatočí, pokud by se tedy nechtěl postavit proti King Kongovi. A velmi rozumně otočil zcela jinam. Od efektních, ale více méně prázdných mlátiček zpět k životu, k emocemi nabitému lidskému příběhu toho obyčejného chlápka, zarputilého, chybujícího, přesto obdařeného jistou osobitou formou lidové moudrostí. Jistě, zákruta s bankrotem je hodně ostrá a křečovitá, ale beru ji jako nezbytnou zkratku tam, kam se Stallone chtěl vydat. Tedy svým způsobem zpět na začátek, kde se z mistra světa stává opět ten outsider toužící po šanci. A v okamžiku, kdy máme tu zákrutu za sebou, začíná vše fungovat naprosto dokonalým způsobem. Ať už je to motiv zrady, bezohledných obchodníků s boxem, osobní krize, Rockyho zaslepenost a chyby kupené v touze zůstat u boxu, vztah se synem a Adrianou, ale také další roviny, které příběh otevírá. Ať už z pohledu Adriany nebo Rocky juniora. Nahradí-li se box čímkoli jiným, bude fungovat stále stejně, bude stále věrohodně lidský a odpozorovaný od života tak dobře, že i já si v něm našel několik paralel ke svému vlastnímu životu. Jistě Rocky už tolik neboxuje, ale závěrečná pouliční bitka je opět dokonalá. Dynamická, razantní, drsná. Doplněná životními moudry a morálními vzkazy, které dopadají sice tiše a nenápadně, ovšem přesto ve výsledku s razancí pravého háku. Svým způsobem je to celé mnohem dramatičtější a víc strhující než tucty soubojů v ringu, ať v něm stojí kdokoli proti komukoli. Takže místní averzi a pohrdání tímto filmem naprosto nechápu. Pro mě jeden z mála dílů série, které mohu sledovat stále znovu a nikdy neodcházím zklamán. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Rocky IV a V si snáď ľudia v hodnotení pomýlili. Ničím, okrem paródie na Studenú vojnu, nevybočujúcu, motivačne klišoidnú kopírku predošlých častí, vystriedala konečne dráma pripomínajúca jednotku, kde Stallone má zase aj čo hrať, no schytáva o 30% menej. Navyše namiesto nezmyselných comebackov, sprevádzaných patetickými rečami, sa konečne raz na to vysral (spoiler pre tých dvoch ľudí, čo to ešte nevideli). Jediný Rockyho súboj je tak pouličná bitka, do ktorej je oveľa realistickejšie sa nechať vyprovokovať, ako odhodlať sa z blbého dôvodu na ďalší zápas, ktorému predchádzajú mesiace trénovania. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • Jediný díl série Rocky, který si na sebe nedokázal vydělat. (Karlos80)
  • Stejně jako v ostatních dílech Rockyho, i tady hrají komentátory skuteční komentátoři boxu. (Karlos80)

Reklama

Reklama