Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

misterz 

všechny recenze uživatele

Športová dráma pevne sa držiaca osvedčenej dejovej schémy, dokonca by som povedal, že jemne vykráda sama seba (Rocky1,2 - vzťah Rocky/Mickey vs. Adonis Creed/Rocky). Máme tu starnúceho trénera, ktorý najskôr nechce trénovať, ale nakoniec si to rozmyslí, potom tu je mierne nevyrovnaný ale talentovaný mladíček, je tu láska s problémami, konflikt medzi trénerom a žiakom a samozrejme vyhrotené zápasové finále. Čiže snímok v mnohých smeroch neprináša nič nové, na druhú stranu je však aspoň natočený divácky atraktívnym spôsobom, ktorý navyše dokázal pomerne úspešne vyťažiť aj z celkovej všeobecnej smutnej nostalgie okolo postavy Rocky Balbou. Čas sa nedá zastaviť, pričom v tomto filme to bolo skoro na každom kroku hmatateľné, to je pre mňa zároveň aj tá najlepšia vec na filme. 70/100 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čím se letos - v rámci nostalgie - stala pro mnohé Epizoda VII Star Wars (tedy ideálním završením letošního filmového roku), to mě osobně splnil sedmý Rock... vlastně Creed. Citlivě a správně dávkované drama v tepajícím městě, které má i po čtyřiceti letech pořád stejně silný pouliční feeling. Sylvester Stallone už zřejmě lepší nebude. Pokud si ho má filmový svět nějak pamatovat, tak určitě takhle. Jako citlivého herce, který vyzrál a umí prodat i ty nejotřepanější fráze. Pro mě radost. 85% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Trénujeme, abysme vyhráli, ne se nechali zabít." Zbloudilá spermie Apollo Creeda vyrostla ve velkého černého kluka a jak už to v americkém snu bývá, hned druhý zápas v ringu si zaboxovala o titul mistra světa. Já proti tomu nic nemám, neboť koučující Rocky nemá k sarkastické poznámce daleko, ale je na to bohužel sám. Navíc všichni boxeři jsou jako ze života - plni filozofických mouder a to se skousává trošku hůř. I ty slepice najednou běhaly nějak pomaleji a trénink neměl pořádnou šťávu, ale kdybych napsal, že mi setkání s Rockym nebylo příjemné, tak bych si studem musel celý týden vytírat zadnici s nasazenými boxerkami. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám rád a málokdy mne zklamou. Příběhově klasická pohádka ovšem bohužel bez emocí, tedy Southpaw v tomhle ohledu zvítězil. Jordan sympaťák, Stallone kamarádský a souboje na jeden záběr téměř bez střihu dech beroucí, škoda, že byly pouze dva, ale za to slušně dlouhé i adrenalinové. Nenudil jsem se. 75% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stallone na Oscara. Prvý film, v ktorom úprimne hrá slabnúceho starca. Rumázgal som posledných... no, hádam 40 minút. Bez srandy, doják roka. Kto by to bol kedy povedal, že život Rockyho Balbou bude jeden z najzaujímavejších príbehov, aké sme kedy videli na filmových plátnach? S víťazstvami aj pádmi (dejovými i filmárskymi), ale pretrval a 40 (!!!) rokov po prvej časti je stále tu a stále s divákmi poriadne lomcuje. Nečakal som, že Sly takto suverénne utrie Tarantina, DiCapria a ostatné rádoby oscarové filmy. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Adrian's Restaurant je v skutočnosti The Victor Café vo Philadelphii. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama