Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar legendárního Zuřícího býka, který byl autobiografií boxera Jakea LaMotty. Tento film se snaží vypadat zajímavě, ale nemá na to páru ani gule. Není zde Scorsese, není De Niro či Pesci a všechno působí už od prvního záběru strašně účelně a plagiatorsky. Rozhodně snímek na tři hvězdy, ale za tu neoriginálnost a pokus o kopii, jednu ubírám. A ty ufňukaný černý huby už si taky strčte někam... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale jakmile je nějakej film o boxerovi, tak vždy stojí za to. "Hurricane" je sice trochu o něčem jiném než jen o boxu, což ale není vůbec na škodu. Denzel Washingotn v plné parádě předvádí jak velkým je hercem. Rubin Hurricane Carter je postava dost složitá, ale Washington zvládá všechny herecké polohy s neuvěřitelnou bravurou. Dost dlouhá stopáž vůbec nevadí, takže všechna čest režisérovi. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa veľmi sillným emocionálnym zážitkom..Denzel Washington tu podal excelentný herecký výkon,dovolím si tvrdiť,že najlepší vo svojej kariére.Krásny,silný a veľmi dôležitý film,pri ktorom mi tiekli slzy dojatia,smútku i bezmezného rozhorčenia nad strašnou krivdou,ktorá bola spáchaná na človeku vinnom len tým,že sa narodil v nespravnom čase,na nesprávnom mieste a s čiernou pleťou.Je v podstate jedno či Hurikán je,alebo nie je natočený podľa fiktívneho príbehu a Rubin Carter poslúžil iba ako námet,dôležité je memento.Existujú totiž milióny ľudských príbehov,ktoré fiktívne neboli a za ne hovoria práve takéto filmy. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Trošku mě zaráží fakt, že divákovi nedají moc na výběr, zdali věřit nebo nevěřit. Od začátku jde o jasnou nevinnu a film vám nedá naději na jiný úhel pohledu. To je škoda. Nechci dokument, ale chci opravdovou skutečnost ne jen náznak. To ale chybí u mnoha filmů natočených podle skutečných událostí. Denzela jsem měl vždycky rád a je celkem jedno v čem hraje. Přiznám se, že herecky se mi líbil víc v training day, ale tím nechci říct, že by si tady oscara nezasloužil. Ale asi to tak má být. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'Mr. Carter, now that you're free, are you still going to be 'The Hurricane'?' 'Oh, I'll always be 'The Hurricane', and a hurricane is beautiful.'" Denzel Washington je herec, který má prostě svůj určitý herecký postoj, ale dokáže ho vždy využít na sto procent. I v tomto snímku, kde ztvárnil boxera neprávem obviněného z vraždy, to není výjimkou. Norman Jewison natočil téměř 2,5 hodinový biografii, která má spád a nenudí..i když by se jí dalo ledacos vytknout. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Norman Jewison sa začal zaujímať o životopisný film o Carterovi už v roku 1992. Spočiatku sa mu príbeh zdal taký rozsiahly, že by sa viac hodil ako televízna miniséria. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od novembra 1998 v štáte New Jersey na miestach ako štátna väznica East Jersey v Rahway a v mestách Avenel a Paterson, neskôr sa štáb presunul do kanadského Toronta. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama