Reklama

Reklama

Neporazitelný II: Poslední zůstává

  • USA Undisputed II: Last Man Standing (více)
Trailer 1

Pokračování filmu z roku 2002. Tentokrát je šampion těžké váhy George „Iceman“ Chambers poslán do ruského vězení na základě vykonstruovaného obvinění z pašování drog. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (382)

InJo 

všechny recenze uživatele

Fantastické 90minutové demo jednoho z největších současných řezníků, v té době ještě neznámého Scotta Adkinse (M. J. White v titulní roli je taky hodně schopný a namakaný bijec, ale ten zde bohužel nemá tolik prostoru se pořádně předvést). Jinak příběh točící se okolo nespravedlivě odsouzeného profesionálního boxera je samozřejmě jedno velké klišé (ale v rámci vězeňských zápasnických béček funguje dostatečně), ovšem akce (v podstatě jediné zásadní lákadlo filmu) výborná - precizně nasnímaná, choreograficky vypiplaná a i dobře ozvučená. Snad jen ten finální souboj nemusel být odbyt tak rychle... 70 % ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Znáte to, rákoska neví na co koukat a tak se zeptá na nápady a je jí doporučeno tohle. A já si říkala - U všech budhů, pár tupejch hovad se bude rvát ve vězení no to bude vááážně super. Ale tak co...jsem líná vymýšlet něco jinýho tak si to pustím a pak dotyčnému řeknu, že to stálo za hovno....Jenže...KURVA BYLO TO SUPER !!! Od pohledu na Juryho Bójku na začátku filmu jsem zbystřila a dumala odkud toho maníka znám. Pak mi došlo, že to je ten dacan co nakopal prdel JCVD v US 4 a já si říkala, copak předvede. No o chvilku později jsem zjistila co předvede. Scott Adkins alias Bójka je zasranej čaroděj, protože takhle lítat vzduchem a nakopávat lidem každou část těla, že nevíte jestli zasáhne prdel nebo držku, to sem ještě nežrala. Ostatní proti němu vypadají jako poloviční invalidové a já zjistila že mi při pohledu na jeho vysekanou bednu stojej bradavky a hystericky řvu ať ty zmrdy zabije. Jenže Bójka je padouch, takže se musel objevit klaďas. Mno a v roli klaďasa tu máme týpka, co pro změnu nakopával JCVD prdel v US 2 a ten tu hraje boxera co vypadá jako Tyson na steroidech stříknutej čertem. I u něj je vidět, že bude šikula a tak jsem si užívala když si s Bójkou ne jednou ale hned 2x dávali ve filmě přes hubu a různé zápasy si pouštěla stále dokola. Takže sosám trojku a čekám že se u toho udělám ééé budu bavit min stejně jako zde. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Úžasná vězeňská rubačka, která oživuje ringové klasiky 80. let. Oba hlavní představitelé, jak Michael Jai, tak Scott Adkins podávají neuvěřitelné výkony v oblasti svých fyzických schopností a dovedností. Většinou je zde na čsfd vyzdvihován Adkins, ale Michael Jai je také excelentní. Podává bojový výkon dle scénáře - boxerskou hvězdu, narozdíl od Adkinse, který hraje absolutně všestranného bojového "ďábla". Michael Jai je navíc sympaťák a ve filmu vyloženě vystupuje z pozadí průměrných herců jako jasná hvězda s neuvěřitelným charismatem. Strašně rád bych dal filmu plný počet hvězdiček, ale nemohu ze dvou důvodů. Jednak má opravdu příšerný scénář i děj, který jen slepuje jednotlivé akce mezi sebou a je skutečně pitomý. Ale to by se dalo v pohodě zkousnout, kdyby film obsahoval více ringových soubojů. Těch je zde opravdu málo, a tak spíše divák stále sleduje týrání nezlomného Michale Jaie dozorci. Ale tohle si mohli tvůrci odpustit a přidat raději nějaké souboje, od toho tu máme jiné filmy, ať už klasické vězeňské drama se Slyem "Kriminál" nebo Van Dammovo "Peklo". Každopádně, souboje jsou absolutní špička a opravdu se vyrovnají i vrcholu, který předvádí Tony Jaa. Něco takového se skutečně nevidí, v tomhle film dalekosáhle přesahuje zatím vše viděné a zastavuje se až u základních kultů jimiž jsou bojové scény ve filmech Bruce Leeho a Tonyho Jaa... /80%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keď budeme ignorovať jednotku s ktorou tento film nemá prakticky nič spoločné, tak toto je skutočný začiatok slávnej DTV série s legendárnym borcom a samozvaným najlepším bojovníkom na svete Boykom. Tentokrát je ešte za záporáka, ale už tu vidno, že dodržiaval určité zásady. V zápase chcel vždy vyhrať férovo. Je silno veriaci, čo môže byť kľúčové v nasledujúcich dieloch pri jeho postupnom prerode v kladného hrdinu. Dozvieme sa za čo vlastne sedí. Jeho príbeh je proste neskutočne zaujímavý a zatieni aj hlavného hrdinu. Adkinsov obmedzený herecký prejav výnimočne stačí na to, aby nepôsobil rušivo. Boyka je jeho životnou úlohou v ktorej dokonale vynikol. Druhým veľkým kladom filmu sú famózne bitky, ktoré nie sú len fantasticky prevedené, ale aj špičkovo natočené. Kamera sa stáva regulérnym tretím účastníkom pri zápasoch dvoch súperov. Všetky tie akrobatické chvaty vyrážajú dych a vďaka spomalovačkám máme dostatok času si ich vychutnať do sýtosti a následné zrýchlovačky dodávajú úderom poriadnu tvrdosť. Bitky sú proste absolútny top vo svojom žánri, keď nepočítame ázijskú produkciu. Samozrejme pri finále nesmie chýbať povinná hudobná pecka Bring It On, ktorá mu dodá poriadne emocionálne grády. Tento diel ale nie je bezchybný, takže poďme k negatíivam. Bohužiaľ hlavným hrdinom nie je Adkinsonov Boyka ale Michael Jai White. Sympaťák, ktorý by dokázal utiahnuť film, ale jeho postava je vďaka svojej namyslenosti strašne nesympatická až neznesiteľná. A to má byť kladný hrdina. Pritom máte celý čas tendenciu fandiť Boykovi. White postupne síce prejde vývojom a trochu sa polepší, ale celá tá zmena je plná klišé motívov, ktoré úplne nefungujú. Aspoňže v bitkách je Adkinsovi dôstojným protivníkom. Zaujímavá je snáď len línia s maníkom na vozíku, ktorý Whitea začne trénovať a vtipný maník v pozadí celého toho väzenského turnaja Gaga. Táto dejová vata je tu na úkor bitiek, ktorých nie je dostatok na to, aby film miestami nezačal nudiť. Nakoniec ma ešte pobavilo, že ruskí väzni sa vedia veľmi dobre dohovoriť po anglicky. Výsledkom je solídna arénovka s charizmatickým záporákom, ktorá by potrebovala viac bitiek a lepšiu hlavnú postavu. 7/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zastáva mi rozum nad tým, že keď sa niektoré C-éčkové filmy dostanú na pulty požičovní, prečo si takúto pecku musím vychutnávať len v .avi kvalite! Dokonalý návrat k pästiarskym filmom, o ktorý sa v jednotke pramárne snažili "stars". Pekelne tomu dopomáha aj myšlienka príbehu, ktorá je síce primitívna a priamočiara, no nie však trápna a obohraná. Súboje majú presne to, čo poteší každého mužského diváka. Hlavne dokonalú choreografiu. So záverom by sa dali robiť veci, no som rád, že bol taký aký bol. Už mi to chýbalo. 80%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • George Chambers (Michael Jai White) nemá na zádech tetování "Iceman", které měl v prvním snímku. (Jihočech)
  • Veľká časť filmu sa natáčala v skutočnom väzení v bulharskom meste Vratsa. (m.a.t.o.)
  • Scott Adkins (Boyka) povedal, že kvôli vyššej hmotnosti boli preňho bojové scény, v ktorých musel robiť saltá a rotácie veľmi náročné. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama