Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (474)

novoten 

všechny recenze uživatele

Proti prvnímu dílu tematicky sevřenější, tudíž pro někoho velké plus, kdy mimo box a rodinu o moc nejde, pro někoho minus, protože pouliční vsuvky hlavní postavu a její snahu do jisté míry definovaly. Kvalitativně se ale rozhodně dolů nejde, jakkoli si Donnie tentokrát vydupe všechna myslitelná klišé i dějové zákruty, do kterých se kdysi dostal už jeho mentor. Parafrázuje se Rocky II, otevřeně se pokračuje v Rockym IV a obojí má za následek hutné množství té nejchutnější ingredience. Brumlající Stallone je opět pokladnicí nostalgie, chlapských slz i vzpomínek na křivdy i radosti. Nechovat se samotný Creed hned několikrát jako rozmazlený fracek (na což měl paradoxně mnohem větší právo minule), asi bych se nechal unést silou dokončení všech linek obou hlavních hrdinů i třeba Lundgrenovým pohledem, který dá jasně najevo, že Dragovic klan má nepochybně odžito leccos. Takhle za utěšené čtyři hvězdy pro čtyři šampiony. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vystříhal bych tak 15 minut s Creedovou manželkou, protože to bylo opravdu dlouhý a její postava mi přijde ve filmu nejmíň zajímavou, jinak to ale bylo super. Překvapilo mě, že jsem si vlastně nebyl úplně jistej, jestli fandit Creedovi nebo Dragovi. Nechtěl jsem, aby se Ivan s juniorem zkrachovale vrátili do toho hnusnýho kyjevskýho paneláku. Trochu mě mrzela absence původního rocky soundtracku (ty nastupovací songy při Creedově cestě do ringu mě nebraly, hlavně pak když ho doprovázela zpěvem jeho stará) a že tam Drago a Rocky neměli víc společnejch scén, tu v restauraci bych si klidně dal o pět minut delší. I přesto ale výborný film. 80% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať menšie hodnotenie, ale akosi sa ten film od polky prebral a stal sa rovnakým kvalitným filmom ako je prvý diel. Séria Rocky už toľko toho ponúkla, že už vymyslieť príbeh, ktorý by nebol otrepaný je naozaj ťažké, preto Creed dvojka skĺbila udalosti s Rockyho dva, tri a hlavne štyri, na ktorú sa tu najviac odkazuje. Adonis Creed je už tento krát šampión, ktorý už ma niečo za sebou, zakladá rodinu ako Rocky v dvojke, prehráva zápas v polke filmu ako Rocky v trojke a v závere vyhráva nad Dragom ako v Rocky štvorke. Ako vidieť nieje tu nič, čo by tu už nebolo, no Creed alebo Michael B. Jordan vie potiahnuť film a na druhu stranu mu tu mentorsky stále kryje chrbát Rocky, ktorý vždy vie čo ma povedať v dôležitých okamihoch (a stále to znie super, nie trápne). Oproti jednotke mi tento krát prídu lepší Creedový vyzývatelia, ktorý lámu všetko okolo seba a čo je najdôležitejšie a na čom film stojí - jeden Drago už jedného Creeda zlomil. Lundgren ma v roli Draga potešil a nebyť tu jeho na opačnej strane, zrejme by ma to toľko len tak s nejakým neznámym súperom nebavilo. V skratke povedané, je to opäť kvalitne natočená športová dráma, ktorá je tento krát osobnejšia, viac prepojená s Rockyho sériou a podobne akčne nabuchana ako štvrtý diel. Hudba od Göranssona mixnuta Contiho legendárnym motívom je znovu fantastická. Obľúbený soundtrack: Wheeler Fight, Drago's Walk Out, It's Your Time. 90% - 5* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vidno, že to šili horúcou ihlou. Viď. čudný priestor nepriestor pre Dragovcov, kvôli ktorým sa síce všetko deje, ale oni samotní majú len minimalistický priestor. Rovnako tak samotný Sly má dosť čudné miesto v scenári a napriek pár skvelým scénam je taký, čo ja viem... nijaký? Čo je dosť zaujímavé, lebo sa podieľal na scenári a produkcii. Napriek tomu kvalitné pokračovanie mojej obľúbenej jednotky. Veľmi oceňujem návrat starých postáv (fanúšikovia vedia), naturalistické akčné finále (obvykle ma ringové scény v boxerských drámach nechávajú ľahostajným, ale toto malo niečo do seba) a príjemne drsné scenáristické ťahy (súvisiace s hluchotou, ale nechcem spoilerovať). Oceňujem tiež zaujímavý nápad s púštnym peklom pre odpísaných bojovníkov; to si pomaly koleduje o rip-off. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně souhlasím s tvrzením, že kdo nezná Rockyho IV, ideálně však celou sérii (resp. 1-4), nedokáže patrně ocenit snímek Creed, natož pak Creed II. Oživení postavy Ivana Draga a zakomponování jeho osudů po prohraném zápase s Rockym, byl skvělý nápad. Příběhově je sice tento díl slabší, resp. méně hlubší než první film, kde Rocky vedle trénování Adonise sváděl i boj o život (dodnes považuji za nezměrnou škodu, že Stallone nedostal Oscara za svůj výkon ve vedlejší roli), avšak stále je velice atraktivní a určitý motiv pomsty skrze boxerské rukavice, nemůže být nudný. Divák v některých momentech dokáže i lehce soucítit s Ivanem Drago i jeho synem, byť ten zdaleka nemá charisma svého filmového otce. Dolph Lundgren je s věkem více a více sympatický a záporné role mu již nesedí jako kdysi, takže pohledět na něj i z jiného úhlu se přímo nabízí. Škoda je, že byla vystřižena scéna, v níž si měl vyměnit několik ran s Rockym. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Brigitte Nielsen, která hraje exmanželku Ivana Draga (Dolph Lundgren) Ludmillu, je ve skutečném životě exmanželkou Sylvestera Stallonea (Rocky Balboa). Vzhledem k nepříjemným okolnostem jejich rozvodu v 80. letech bylo pro mnohé překvapením, že roli přijala. Sám Stallone dotazy na toto téma odbyl s pomyslným pokrčením ramen a odpovědí, že už dávno za vším udělali tlustou čáru. (NIRO)
  • Ve filmu se několikrát v různých variacích objeví slavná hláška Ivana Draga (Dolph Lundgren) „musím tě zlomit,“ která zazněla ve snímku Rocky IV (1985). (mzss1)
  • Nezávislosť Ukrajiny bola oficiálne vyhlásená 24. augusta 1991. Viktor (Florian Munteanu) a Ivan (Dolph Lundgren) Dragovi žijú v Kyjeve, ktorý je v Ukrajine, nie v Rusku. Pri vchode do haly, kde Viktor Drago boxuje, sú na stene ukrajinské národné farby: svetlomodrá a žltá. (swn)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama