Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zatracovaný prepadák, ktorý má síce logické diery v scenári a nie je bohvieako originálny, ale nakoniec príjemne prekvapil. Potešilo, že Sylvester Stallone v ňom nie je iba ďalším akčným hrdinom, ale je sympatickým záchrancom z mäsa a kostí. Tiež potešilo, že celý film nie iba ďalším akčňákom, ale je slušne vygradovaným thrillerom o prekonávaní prekážok pri hľadaní cesty z pekla. A po technickej stránke je špičkou (bombastický výbuch v úvode!). Malý, nenápadný ale výživný katastrofičák, ktorý ponúkol viacej, než som čakal. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stallonemu sa upadok vyhybal az do polky 90. rokov, kedy este bol vo forme a vladal vyslat po Rambovi 3 dalsie trio uspesnych filmov : Cliffhanger, Tango a Cash a Demolition Man. Tento film Denni svetlo spolu s prisernostami typu Stuj, nebo maminka vystreli sposobili upadok akcneho titana, akym Stallone bez debaty bol. K filmu : vsechno spatne, nech sa pozriem na to z akehokolvek uhla pohladu. Alebo da sa aj strucnejsie : naprosty vyplach. 5 % ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Daylight ,2. Latura's Theme ,3. Searching For A Miracle ,4. Survival ,5. Kit's Plan ,6. A Community Is Formed ,7. Leaving George ,8. Rats ,9. The Tunnel Claims Its Own ,10. Power! ,11. A Short Swim Under Water ,12. The Sandhog's Chapel ,13. Light At The End ,14. Madelyne's Fate ,15. Whenever There Is Love (From 'Daylight') - Bruce Roberts/Donna Summer ,16. Don't Go Out With Your Friends Tonite - Ho-Hum , ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Film s velkým P (průměrný). Až s blížícím se koncem dostává děj napínavější dělovou linku a začal jsem všem přeživším spolu se zachráncem Stallone držet palce. Stallone se do této role krásně hodí, bez něj bych si snímek vůbec nedokázal představit. Film jak jsem uvedl průměrný a k odpolednímu dýchánku snad i lehké doporučení. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy já rád. Oprava. Dobré katastrofické filmy já rád. Oprava. Dobré katastrofické filmy s výrazným hlavním představitelem já rád. Sylvester Stallone je výrazný představitel jednoho katastrofického filmu o zatopení jednoho moc pěkného, výfukovými plyny zamořeného tunelu jednou nevyzpytatelnou řekou. Výborný zvuk a obraz jen umocňují atmosféru, hudba je také na nadprůměrné úrovni a ani kamera není nejhorší. S efekty to už pokulhává, ale i tak jsou v žánru obrovským nadprůměrem. Chcete vidět pořádný katastrofický film a Twister jste již viděli? Na řadě je Denní světlo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Filmovou událost připomíná ta, která se stala v roce 1949 v Hollandovu tunelu, kde vznikl požár kamionu převážejícího chemikálie a způsobil obrovské škody v jižním tubusu tunelu. Ačkoliv nikdo nepřišel o život, požár měl za následek 66 zraněných a škodu téměř 600 000 amerických dolarů na poškozené konstrukci. Hollandův tunel je dálniční tunel na silnici Interstate 78 pod řekou Hudson spojující ostrov Manhattan v New Yorku s Jersey City ve státě New Jersey. (sator)
  • Sylvester Stallone dostal za účinkovanie vo filme 17,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)
  • Všetky scény odohrávajúce sa v tuneli boli natáčané v štúdiách Cinecitta v Ríme. Tunel postavený pre potreby filmu bol dlhý viac ako 500 metrov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama