Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tento fantasy filmek mám hodně rád. Pro mě je to doposud nejhezčí film s drakem vůbec. Filmek má krásnej příběh ukončenej hodně emocionálně. Efekty se mi hodně líbí, i když to není kdoví jaká špička jako dnes. Prostředí je parádní a výprava povedená. Přátelství rytíře a draka je místy vtipné, místy smutné. Vše doprovází výborná hudba, kterou si vždy rád poslechnu. Za mě 100% :) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Ač Dragonheart nepatří mezi fantasy filmy k absolutní špici (tam trůní Barbar Conan, Excalibur a Pán prstenů), rozhodně bych ho řadil mezi kvalitnější představitele žánru. Pořád je to dobrá první liga. Originální příběh, sympatický nečernobílý hrdina, povedený drak, pěkná rusovláska, a bojové scény, při nichž jsem se nemusel kroutit trapností. [Co se týče druhého dílu, jde takřka ve všech směrech o pravý opak poslední věty tohoto komentáře.] ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nejlépe hrál vlastně drak namluvený starým pardálem Seanem, zbytek hereckého ansámblu (až na Peta) by měl zvolit jinou profesi, myslím, že zrovna v Tescu nabírají skladníky. Kolportování letáků také nezní špatně. Edelmanova hudba zní skutečně pohádkově, skoro mi tu chyběla Sněhurka a komando trpaslíků. Příběh je zkrátka povedená nenáročná pohádka pro celou rodinu, která v žádném případě neurazí. Bohužel ani nenadchne. Akorát režie se mohl ujmout někdo, kdo umí vyprávět. Rob Cohen to neumí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Netradiční fantasy - pohádka s poměrně neobvyklým dějem, jen ty "vtipné" scény mohou na dospělého diváka působit poměrně trapně, zatímco pro děti to může být místy nuda (možná; já to jako děcko neviděla a nejsem v hodnocení zatížená žádnou nostalgií). Přesto jde o dobrý pohádkový nadprůměr. Neurazilo, nenadchlo, potěšilo - 68%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tolik epických fantastických filmů zas tolik neexistuje a proto je radost sledovat každý, který za to stojí a povede se. Já jako malý vždycky na konci brečel. Umocňoval to fakt, že muzika, tomu dokázala dodat dost a já se z toho vždycky sesypal. Drak je zajímavé stvoření a ne tu dobu je zde velice slušně ztvárněné. Krom toho, je málo filmů, kde se drak objeví ztvárněn hezky a s dobrým příběhem, kvalitní muzikou a perfektním zpracováním. Když si to tak uvědomím, je dost možné, že právě tento film s drakem v hlavní roli je to nejlepší, co se za celou dobu dokázalo urodit. Dračí doupě nebo Eragon? Blbost jej s těmito filmy srovnávat, je svůj, je originální a dost možná jediný a proto ho mám tak rád. --- Takže než bys mi řikal Drak v tomhle jazyce, budeš mi řikat Draco v jiném jazyce? Zajímavé! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Počiatočná scéna sa natáčala na Bátoryčkou preslávenom hrade Čachtice, o ktorom počul i Jules Verne, a vzal si ho ako podklad pre svoju knihu "Tajomný hrad v Karpatoch" (tiež sfilmovaný). Ďalšie scény sú natáčané na hrade Strečno, Spišskom hrade (neskôr jeho hradby poslúžili pri natáčaní filmu Posledná légia, 2007) a nesmiem opomenúť nádherný skvost Slovenského raja Tomašovský výhľad. (andykovac)
  • Vo filmových i nefilmových kruhoch koluje legenda, že keď sa Steven Spielberg vracal z nakrúcania filmu Schindlerov zoznam (1993) v Poľsku cez Strečno, hrad ho zaujal a podal následne tak informáciu o tejto lokalite pracovnému zázemiu Dračieho srdca. (funesfilm)
  • Vo filme si zahrali herci, ktorých dnes poznáme z filmov o Harrym Potterovi. Ako napríklad David Thewlis (Einon), ktorý stvárnil Remusa Lupina a Jason Isaacs (Felton), predstaviteľ smrtožrúta Malfoya. (Greenpeacak)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama