Reklama

Reklama

Film vychází z původní populární hry Bloodrayne. V osmnáctém století, v Rumunsku, Rayne, mladá dhampirka (napůl člověk a napůl upír), náchylná ke slepé zuřivosti z krve, ale posedlá výčitkami svědomí k lidem, se snaží pomstít matčin únos a vraždu, kterou spáchal její otec Kagan, král upírů. Osiřelá a přinucena hledat si útočiště v cirkusovém, šíleném představení, které je jediným místem, kde jsou její schopnosti tolerovány, Rayne nezná své schopnosti dokud jedné noci neochutná lidskou krev, když se postaví proti muži-silákovi z cirkusu. Sžírána krvežíznivostí a trápená svou novou identitou se transformuje do Bloodrayne a živí se krví upírů, odmítajíc brát život nevinným lidem. Dva lovci upírů, Sebastian a Vladimir z Brimstonské společnosti ji přemluví, aby se připojila k jejich úkolu, zničit nejhoršího a nemojcnějšího ze všech upírů v zemi, jejího otce. Závodí při hledání třech ústrojí - talismanů: Srdce, oko, a žebro tepané z praotce upíra, Beliara, po kterém touží i Kagan. Talismany dávají jejich držiteli moc přivést zem do temnoty dovolující ovládnout upíří plémě navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Nevezu se na vlně dnes tak oblíbeného a profláknutého nadávání na Uweho, když on ten chlap opravdu dělá co může, abych také tak učinil. Scenář a dialogy jsou jak z pera sedmiletého chovance Zvláštní školy. Výprava tak ubohá, že se nabízí otázka, co udělal Uwe s těmi 25 miliony rozpočtu, chudou vizualitu proto Boll zhusta oživuje častým používáním kýčovitých leteckých záběrů na jezdce na koních, na druhou stranu jedinou pozitivní věcí je fakt, že se nebojí ukázat krev. Choreografie soubojů je ale otřesná. Michael Madsen a Ben Kingsley zcela jistě tušili, čemu se to upsali, takže se ani nesnaží hrát, zejména prvně jmenovaný vypadá, jako kdyby si chtěl každou chvíli hodit šlofíka a Ben si svého vampíra Kagana vedle Gándhího a Itzhaka Sterna zcela jistě nezařadí, jeho prezentace je přímo k usedavému zoufalému pláči. Ještěžu tu je Kristanna Loken. Hrát sice umí jen o trošku lépe, než pornoherečky, ale mám pro tuhle kočandu už od trojky Terminátora prostě slabost a de facto jedinou věcí, která mi pomohla překlenout tu hodinu a půl, byl pohled do jejího výstřihu. Výmluvný závěr ukazuje, že se počítalo s pokračováním, což po celosvětové tržbě cca 3 milionů dolarů (Uff!:o)) zcela jistě nehrozí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak... Hmm... Odpad to není, ale špatný film, to už ano. Asi nejvíce mě zamrzel odklon od příběhu PC hry - čekal jsem, že uvidím Rayne ve zpomalených záběrech porcující těla wehrmachťáků, ale bohužel. Pan Boll se rozhodl jinak a pokusil se (což byla ovšem snaha, kterou je třeba ocenit) příběh ozvláštnit klasickým motivem pomsty a podívat se na upírčiny začátky. To, že se mu pokus nepodařil, je už věc jiná. Alespoň že film obsadil tolika známými tvářemi (jak to dělá, že je ukecá?) a Bloodrayne tedy láká na typově přesnou Kristannu Loken v hlavní roli a slizkého Kingsleyho, sympatického Madsena a megaúchylného Meat Loafa či Kiera v rolích vedlejších. Za hereckou sestavu dávám jednu hvězdu, půl druhé za několik zábavných scén, a za neuvěřitelný fakt, že jsem tenhle film dokoukal a nezdál se mi tak nesnesitelně nablblý, jako většině zdejších znalců, je zaokrouhluji nahoru. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll by neměl točit filmy. I když dostal k ruce celkem solidní herce (Madsen, Kier, Kingsley, Loken, Chaplin) tak si s nimi nevěděl rady a zase to úplně podělal. Film to mohl byt zajímavý, protože příběh, odehrávající se v počítačové předloze patří rozhodně k těm lepším námětům, ale Boll se ani nedržel dějové linie, která je ve hře. Dobrý režisér by se klidně mohl od děje odvrátit a natočit skvělý film jen lehce inspirovaný předlohou, ale pro takového zkurveného amatéra, jakým je Uwe Boll je už tak hodně težké držet se předlohy a ne pouštět se do vlastního příběhu. Takže žádní nacisti se ve filmu neobjeví. Nic. Prostě jen chabá změť záběrů, která vzdáleně připomíná film, pár dobrých herců v nezáviděníhodném postavení a krasná Kristanna Loken jako upírka Rayne, která byla zatraceně sexy! Dávam dvě hvězdičky protože mi je líto herců a pošlapané pověsti skvělé PC hry. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téhle bollovce jsem se dlouho vyhýbal, ale nakonec přišel šas a šlápnul jsem do toho. A Uwe nezklamal. Příběh, tradičně debilní, zpracování ještě debilnější, ale to jsem vlastně čekal. Podle mě jsou největším kámenem úrazu bojové scény. Na těch je film postavený a jsou absolutně nezvládnuté. kamera, která by jim měla dodat na dynamičnosti je statická a vše je tak směšně zpomalené. A to je něco, co nechápu, protože tohle je v akční filmařině snad to nejjednodušší. plusem tak zůstává jen herecké obsazení, u kterého jsem opět žasnul. Boll zkrátka vypral další balík peněz a může jet dál. 10% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • V roku 2009 Time zaradil film na miesto číslo 6 v zozname desiatich najhorších filmov podľa videohier, pričom sa vyjadrili, že Ben Kingsley si asi povedal "mám už Oscara, kašľať na to". (Arsenal83)
  • Polonahé dívčiny ve scéně s Leonidem (Meat Loaf) jsou ve skutečnosti rumunské prostitutky. Podle režiséra Uwe Bolla bylo levnější najmout si prostitutky než herečky. (HellFire)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama