Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze hraje muže, který udrží pořádek i v nejdivočejším nočním klubu. Právě díky němu se zanedbaný podnik v malém městečku na Missouri promění ve vyhledávanou diskotéku, kde nikdo nemá strach. Přináší mu to i nepřátele. Chtějí si s ním vyřídit účty nejtvrdším způsobem. Když se jim to nedaří, spojí se s brutálním mafiánem, který ovládá celé okolí. Najednou proti sobě má mladíka, který se odmítá podřídit, i když cítí jasně hrozbu smrti. Road House přesvědčí příznivce Patricka Swayzeho, že je stejně skvělý karatista jako tanečník. Svědčí o tom nejenom divácký úspěch Harringtonova filmu, ale i další role Swayzeho v kriminálních filmech jako Break Point (Bod zlomu). (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

bruceman7 

všechny recenze uživatele

První půlka áčko, druhá část béčko a to dost festové (hlavně ten konec, ten mě dostal - s tou policií to v Americe není zas tak horký, minimálně celej film se po potocích krve ukážou až na konci). Ale je v tom dobrá muzika (kapela v baru) a i ty rvačky jsou celkem zábavný.No, s odstupem a přivřenýma očima dávám 60% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když se přiblíží výročí Patrickovi smrti, popadne mě nějaká nostalgie a stesk po těch mandlových očích, a tak jsem si pustila tenhle ne úplně náročný snímek o proslulém barovém vyhazovači, který se nechá najmout do nového místa, které slávu má už tak nějak pomalu za sebou. A Dalton má oči všude. A co teprve jeho kamarád, trošku životem ošoupaný Sam Elliott, že kterého charisma kape ne po kapkách, ale rovnou po polévkových lžících. Mladá lékařka, Kelly Lynch, to byla ještě pěkná holka, dnes je spíš něco jako namakaný zchrtlý tranvestita. Filmu nechyběla ani akce, ani humor, takže vzpomínka jako vyšitá. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Bar fighting forever!!!! Tak tohle snad ani není možný. Můžu říct, že už dlouhý léta jsem neviděl větší ptákovinu, u který bych se tak pobavil, že by mi zůstal úsměv na rtu ještě dlouhý hodiny po skončení. Nařachlej Patrick Swayze v úloze chladnokrevnýho, drsnýho šéfa ostrahy baru, kterej je nejenom totální profík, mentor, ovládá snad 10 bojovejch umění a šije si sám několikacentimetrový tržný rány bez pípnutí, ale taky balí ženský lusknutím prstu, bojuje s mafiány a u toho stíhá hlásit jako kdyby to byl snad bratr Joea Hallenbecka. Tohle jsem ještě neviděl!!!! Road house si musí oblíbit každej člověk bez výjimky, protože, i když to nemá žádnou kostru nebo nedejbože smysluplnej příběh, tak - jak už jsem psal - Patrick je tady tak boží, že si fanda čehokoli musí přijít na svý. A když do toho připočteme Sama Elliota a slepýho kytaristu, máme dokonalej (spíš nechtěně dokonalej) film. Jinak bych rád napsal, že o tomhle velebijáku jsem se dozvěděl ze seriálu Family guy, kde tenhle film stylově a bez okolků parodoval Peter Griffin. Tady je menší ochutnávka http://www.youtube.com/watch?v=nDURfLc9u0g :) ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Road House je přiblble zábavný moderní western s kung-fu akcemi, kombinující západní kulturu s východní filozofií. James Dalton je světoznámý barový vyhazovač a zenový bojovník s doktorátem z filozofie, jehož životní náplní je filozofování, souložení, cvičení taj či a když na to dojde, tak i kopání zadků a vytrhávání ohryzků z krků. Jeho úkolem je (jak už to tak u osamělých westernových hrdinů bývá) nastolit pořádek nejen v divokém baru Double Deuce, ale i v celém městečku, ovládaném tlupou místního boháče. Zpočátku se snaží (jak už to tak u kung-fu mistrů bývá) se stoickým výrazem vzdorovat zbytečnému násilí, ale v prostředí nasáklém testosteronem a toxickou maskulinitou to dlouho vydržet nelze. Patrick Swayze byl na rozdíl od ostatních akčních heců tehdejší doby spíše idolem žen než mužů. Nebyl tak nařachaný jako Schwarzenegger a měl v sobě určitou křehkost a meditativní klid. Role pacifistického vyhazovače, který se s usměvavou zdvořilostí snaží vyhnout rvačkám, mu tedy vyloženě sedne a je dobře, že kvůli ní odmítnul roli Cashe ve filmu Tango a Cash, do níž se zase víc hodí neurvalý Kurt Russell. Road House se pyšní pěti nominacemi na Zlatou malinu a díky své nablblosti vévodí mnohým žebříčkům nejlepších „guilty pleasure“ filmů. Odehrává se ve světě zcela odtrženém od reality, kde se postavy mlátí hlava nehlava, vyhazují do vzduchu své baráky, aniž by se někdy objevila policie, a kde opilci každý večer rozmlátí celý bar, který je druhý den jako nový. Místní putyka, kde kapely musí hrát za železným plotem, aby je nerušily poletující střepy a kusy nábytku, nejspíš sloužila jako inspirace pro upírský pajzl Titty Twister v Rodriguezově Od soumraku do úsvitu (v obou filmech mimochodem vystupuje skupina Tito & Tarantula). Jako v každé osmdesátkové mlátičce tu nechybí povinná várka naolejované hypermaskulinity a nechtěných homoerotických podtónů: Swayze nepromarní jedinou příležitost sundat si tričko, zatímco jeho plně oblečení protivníci z něj nespouštějí očí a provokují ho hláškami typu „chlapy jako ty jsem píchal v base“. Film je údajně pouštěn newyorkským policistům v rámci jejich výcviku (zřejmě kvůli hrdinově morálnímu kodexu: "i když vás někdo nazve čůrákem, buďte hodní"). ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Na westernovým půdorysu odvyprávěný příběh, který má VŠECHNO! Swayzeho v nejlepší formě, cool auta, hlášky, kozy, skvělý bitky (ať už mano a mano nebo hromadný potyčky v hospodě), Sama Elliotta, obří výbuchy, bluesrockový soundtrack, a když si myslíte, že už víc chtít nemůžete, tak přijede monster truck, aby zmačkal asi deset aut v řadě. A to ještě není ani zdaleka konec filmu. Macho osmdesátky v té nejkrystaličtější podobě. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (17)

  • Auta, kterými jezdí James Dalton (Patrick Swayze), jsou Buick Riviera 1965 a Mercedes-Benz 560 SEC. (kostak)
  • V malé roli ve scéně z baru se objevuje virtuózní bluesový kytarista a zpěvák Jeff Healey. (ČSFD)
  • Když se Dalton (Patrick Swayze) v Double Deuce poprvé staví na své obvyklé místo v rohu baru, můžeme na dřevěném sloupku za ním vidět vyřezaný nápis „Buddy's Corner“ („Buddyho roh“), což je odkaz na Swayzeho civilní přezdívku Buddy. (ledzepfan)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama