Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Eddie Lomax je bývalý voják, sužovaný těžkou depresí ze svého života a vojenské minulosti. Chce spáchat sebevraždu, ale ještě předtím, chce navštívit svého indiánského kamaráda Johnnyho, žijícího v odlehlém pouštním městečku Inferno, a darovat mu svou motorku. Cestou přes poušť je napaden bandou rváčů z Hoganova gangu, kteří ho zmlátí, postřelí, ukradnou mu motorku a nechají ho ležet polomrtvého v poušti, aby tu zemřel. Jenže Eddie má mnohem houževnatější kořínek, než by čekali. Zatímco rváči z Hoganova gangu, Ramsey, Matt, Jessie a Petey se vrátí ke každodenní rutině, kterou je terorizování odlehlého městečka a drogový obchod s motorkářským gangem zvaným Heathens. Johnny najde zraněného Eddieho, odveze ho k sobě domů a začne ho léčit. A když se Eddie zotaví, jeho přání zemřít se změní v odhodlání získat zpět svou motorku a to i kdyby měl zlikvidovat, všechny, kteří se mu v městečku postaví do cesty. Kromě svých pěstí a bojových zkušeností, však dovedně využívá i napětí, které v městečku vládne a s pomocí místního všeuměla Jubala Earlyho proti sobě obratně štve Hoganovu bandu a motorkáře. Pomsta v něm probudila nový život a on si vedle snahy osvobodit demoralizované městečko od teroru najde čas i na to, aby se zamiloval do sympatické servírky Rhondy Reynoldsové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou si to musím odbýt, pokud chci vidět všechny filmy, ve kterých můj oblíbenec Jean-Claude Van Damme hrál. No a tou nedílnou součástí je i sračkovitý období počínající Infernem, které ale ještě není tím nejhorším co natočil, kupodivu, ale i tak jsem toho všeho měl plný zuby. Ze začátku, a respektive první půlku překvapivě vcelku svižně ubíhala. Příběh je nečekaně kravina neskutečná, ale i tak jsem se nenudil, protože tak bláznivé postavy, jako jsem zahlédl zde jsem dlouho, opravdu dlouho neviděl. Jeden lepší jak druhej. Já osobně se tedy nestačil divit a každou chvíli nechápal a kroutil hlavou. Jen jsem nedokázal přijít na to, jestli to autoři mysleli úmyslně, ale oni mysleli. Beztak jsem z toho všeho měl docela strach, měl a nakonec se docela dobře bavil. Né že by to bylo dobré, ono to akorát bylo blbé, ale natočené docela směšnou formou, že dvě hvězdičky bych tomu i dal, protože Teror ve vlaku bude o dost větší masakr, a ten mě čeká příště :) ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Inferno je jeden z nejslabších filmů van Damma, co se příběhu týká. Zde to vynahrazuje jen dobré herecké obsazení. Jinak je film skutečně dost špatný, a tak, i když mám filmy s Van Dammem rád, musím říct, že tohle je pouze tak na 35% Myslím si, že je to taky chyba režiséra, který z toho mohl vytřískat mnohem víc. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se po jednom únavném dni v práci dát šanci starýmu JCVD, jehož novou tvorbu vůbec neznám (naposledy Timecop). Inferno opravdu není tak hrozné, jak se nám tu snaží mnozí naznačit. Je sice trochu smutné pozorovat, kam až zašla kariéra Johna G. Avildsena, ale úplně propadnout hanbou se taky nemusí. Film připomíná Sedm statečných, ale ještě více si bere z Yojimba či Last man standing, chcete-li. První půlka se rozjíždí vlastně i dosti slibně a místy i vtipně, pak ovšem následuje gejzír klišé vedoucí k závěrečnému smíření se vším. Je to hloupý film, ale pokud neodmítáte akční filmy nebo "fandama" z principu, tak se přízemně pobavíte, a o to přeci u sledování filmů také někdy jde. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Film od režiséra Rocky 1. Taková zvláštní žánkládovina, kde kdesi na vidlákově si dělají vidláci tak nějak všechno, co chtějí a najednou se tam objeví Žán Kláda skoro něco jako Zoro mstitel na starém Indianu a začne se tam něco dít. A ještě si tam najde holku. Příběh je tedy takový nezvyklý, ale určitě tu jen těch 36% neodpovídá. 5/10 ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s B!shopem. Tenhle film je slušná zábava. Neříkám, že bych na něj koukal každý den, ale sem tam to jde. JCVD je ještě celkem ve formě, Danny Trejo je standartní a z dalších účastníků je potřeba jmenovat Pata Moritu, Vincenta Schiavelliho a hláškujícího dědka s dejchákem Billa Erwina. Hlavní záporák v podání Larryho Drakea se vyskytuje sice jen asi do půlky filmu, ale je celkem doopravdy zlej. Na Gabrielle Fitzpatrick a Jaime Pressly se taky slušně dívá. Avildsen je zkušený rutinér a film formátu Inferna zvládl bez problému. Původně jsem chtěl dát hvězdy jen 3 (na ty má Inferno uplně v pohodě), ale vzhledem ke zdejšímu podhodnocení (alespoň z mého pohledu) dávám 4. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Původně nesl snímek název Desert Heat. (Eldrick)

Reklama

Reklama