Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

castor 

všechny recenze uživatele

Tuny oceli v akci. Andrej Končalovskij připravil na svou dobu několik docela frajerských scén, hlavní síla nicméně tkví v béčkové jednoduchosti a přímočarosti děje. Karty jsou jasně rozdané a neřízená mašina ohrožuje nejen její posádku. Úvod je fajn, ledová atmosféra to o desítky minut později dokonale podtrhuje. Jen to mezitím (nesmyslně snadný útěk) drhne. Naštěstí jsou tu velmi solidní Jon Voight a Eric Roberts, kteří přikládají pod chlapácký feeling, naopak Rebecca De Mornay je dle mého úplně mimo mísu (nejen tím umělým přehráváním). I přes nesporné kvality dám téhle divoké jízdě za nejistou budoucností jen silné tři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako neskôr Nezastaviteľný vlak a v niektorých fázach aj za plný počet. Najmä keď si človek uvedomí rok výroby, tak film ponúka naozaj pekné akčné a napínavé scény. Len škoda, že tu miestami kĺže do úrovne vtipnosti, ktorá mi tu vhodná nebola. Stále som hľadal, v čom sa Jon Voight má podobať na svoju dcéru Angelinu Jolie a pátral som márne. Až potom mi došlo, že je viac po svojej matke Marcheline Bertrand. No a záverom možno konštatovať, že práve herectvo Jona Voighta sa mu tu vydarilo oveľa viac než jeho dcéra. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtyři splašené lokomotivy, dva uprchlíci a nekonečné sněžné dálavy. Snímek, který funguje ve všech scénách přímo z vlaku. Navíc má velmi silný závěr, dobré herce a slušně navozenou atmosféru nehostinné krajiny a bezvýchodné situace. Co ovšem Splašený vlak sráží, a to tak že hodně, je béčkoidní postava zlého bachaře a takřka všechny scény z velína. Zbytečně rozmělňují divákův zážitek. Kdyby se naplno soustředili jen na rostoucí napětí v neovladatelném vlaku, tak by udělali lépe. Přesto, především díky závěru, jde nakonec o výborný filmový zážitek. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Trochu mi to připomnělo Scottův snímek na podobné téma. Dva uprchlí vězni se dostanou do vlaku na Aljašce. Vlak ale nemá strojvedoucího, selžou mu brzdy a řítí se šílenou rychlostí vpřed. Nikdo neví, jak ho zastavit. Do věci se ještě vloží ředitel věznice, pro kterého to je osobní záležitost. Jeho soupeření s mladým Jonem Voightem se mi dost líbilo. I hudba je dobře zvolená. Napětí tomu rozhodně nechybí. "Tak zastav ten vlak!" ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt hustec! Čekal jsem nějakej "osmdesátkovej" akční film a dostal naprosto něco jiného a o dost lepšího. Ten film má do naivity 80. let daleko a chvílema je to až nečekaně drsný, hlavně díky naprosto skvělé postavě Johna Voighta, který to zahrál fakt výborně. Manny je v jeho podání fakt drsňák a furt všechny stírá, hlavně tu holku. John P. Ryan je mu důstojným protivníkem a vypadá jak hroznej mariňák. Eric Roberts je stále jen komandován Mannym a až ke konci si jeho postava prosadí svou. Roberts roli ztvárnil také dobře. Opravdu si nenechte tuhle jízdu ujít. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Točilo se v Montaně a na Aljašce. (džanik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. listopadu 1985 v New Yorku. (ČSFD)

Reklama

Reklama