Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (346)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě perfektně béčkoidní film, ale před mnoha lety jsem byl na něm v kině a musím uznat, že zase taková nuda to nebyla. Pak jsem tento film viděl vícekrát na VHS. Mělo to povedený dabing, Van Damme byl na vrcholu, spoustu akce a nuda se nedostavovala. S odstupem času se film dá brát jako dynamická podívaná a nejvíce se mně vybavují totálně nepovedené scény s dvojníky, kteří Van Dammovi nebyli vůbec podobní. Za příval akce i příjemných humorných scén, ke kterým docházelo zejména při záměně obou dvojčat a sympatickou hereckou snahu Van Damma, si to 80% zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možnože som dnes opitý. Ale zajtra budem triezvy a on bude stále dosratý kretén.“ K úcte k 80. rokom musím priznať, že od JCVD mám paradoxne radšej skôr filmy z nasledujúceho desaťročia. Nič proti KARATE TIGER, KRVAVÉMU ŠPORTU, KICKBOXEROVI, KYBORGOVI a LEVIEMU SRDCU, ale po filmárskej a diváckej stránke sa mi zdajú zaujímavejšie skôr veci ako UNIVERZÁLNY VOJAK, ŽIVÝ TERČ, DOUBLE TEAM a na začiatku 90. rokov Sheldonom Lettichom (LEVIE SRDCE) nakrútený DVOJITÝ ZÁSAH. Posledne menovaný sa belgickej pume páčil natoľko, že sa po rokoch k téme dvojičiek ešte raz nepriamo vrátila (MAXIMÁLNYM RIZIKOM Ringo Lama). DVOJITÝ ZÁSAH ponúka jednu z mála možností Van Dammeovi predviesť herecké schopnosti. Čiže jedna z dvojičiek je agresívna, fajčí, pije a nadáva a druhá je pekne oblečená, učí ženy aerobick vo fialových elasťákoch, nepije a nosí hodvábne slipy. JCVD sa okrem scenára podieľal (s Moshe Diamantom) i na produkcii a výsledkom je poctivo priemerná, zručne nakrútená i herecky obsadená a po stránke choreografie akcie dobre zvládnutá jednoduchá zábava, ktorá uspokojí fanúšikov poctivých ručných bitiek bez počítačových efektov. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Van Damme -ho to ma pomerne slusny scenar, reziser Sheldon Lettich taktiez vyzera, ze sa do filmu vyzna /dokaz v podobe Double Impact/. Aj ked Van Damme moc hrat nevie, a dejova linia je slabucka, chvalim perfektne akcne sceny, zaporaka Bolo Yeung-a a orientalne prostredie. Zral som to ako decko a zerem aj po 12 - 15 rokoch. Hodnotim ako celkom chutne filmove zradlo 84 % ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

O jeden malý vlásek Geoffreyho Lewise, ale přece - můj nejoblíbenější a asi i nejlepší Van Damme (před Krvavým sportem a Kickboxerem), který tady hned dvojnásobně kope padouchy tam, kde končí záda a začíná krční páteř... Příběh dvou naprosto odlišných bratrů, které po čtvrtstoletí spojí paní POMSTA, se mi líbí už od dětství, kdy dostával často zabrat na videokazetě a k mému velkému potěšení, neztratil nic ze svého béčkového kouzla ani po mnoha letech. Stále dobrá akční zábava, která má drive, plus skvělý záporák Bolo Yeung a namakaná nad-žena Corinna Everson. No nekupte to. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Twin brothers torn apart by violence. On a mission of revenge. One packs a punch. One packs a piece. Together they deliver… Plakát na Double Impact s tímto textem mi donedávna visel nad postelí, ale to jen proto, že šel špatně strhnout. Opravdu! Pružný Belgičan, nezbytná roznožka, pevné hýžďové půlky - to všechno násobeno dvěma! Škoda jen, že Bolo Yeung je na ně sám.. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Van Damme, jehož honorář za film činil 600 000 amerických dolarů, byl za svou dvojroli nominován v soutěži MTV Movie Awards v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Ve filmu si zahrála svou první zápornou roli šestinásobná Ms. Olympia v kulturistice Cory Everson. (JARDAHONDA)
  • Film měl původně pracovní název Korsičtí bratři a byl volně inspirován stejnojmenným románem Alexandra Dumase. Příběh byl dokonce původně situován do Francie a Korsiky. (ČSFD)

Reklama

Reklama