Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

OK, já vím, že má film mizerný scénář i děj, ale já se u něj vždycky dobře bavil. Výcvik je zpracovaný moc pěkně. Nemůžu si pomoct a vždycky příběh prožívám s tím odhodlaným klučinou, kterej se snaží ze sebe vymáčknout maximum a ničí si nohy o palmu. No a když bojuje proti ztělesnění zla, mistrovi kickboxu Tong Poovi, tak se mu prostě nedá nefandit. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I když je to jen variace na Bloodsport, stále má něco do sebe a některé momenty jsou výbornou béčkovou zábavou. Zatímco scény tréninku jsou výtečné a některé jeho techniky vpravdě nezapomenutelné, pokud jde o souboje v ringu, nemohu se zbavit dojmu, že ty v Bloodsportu byly lepší, možná s výjimkou závěrečného střetnutí Kurta s Tong Poem. V rámci subžánru ještě stále solidní napdrůměr. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"You will fight the ancient way!" Jeden z filmů, na kterých se Van Damme udělal (filmově samozřejmě;). Film sice postupuje podle obehrané šablony (zmrzačený bratr, touha po pomstě, asijský učitel, nalezená láska, tvrdý trénink, souboj se zlotřilým záporákem) ale ve svém oboru (v dospělé kategorii;)) patří rozhodně mezi absolutní špičku. Děj je netradičně zasazen do Thajské džungle, což celému filmu přidává neuvěřitelně na mystice a atraktivnosti. Jean-Claude je tu opravdu drsňák, při tréninku i v soubojích jede naplno a odpustíte mu dokonce i když začne tancovat. Velkým plusem oproti ostatním podobným béčkům je taky perfektní záporák - v dnešní době už kultovní Tong Po. Jeho exotická vizáž do celkového ladění filmu zapadne perfektně a navíc je dostatečně ďábelský a nepostrádá to správné záporácké "charisma". Když ho na začátku filmu vidíte, jak kope holou nohou do sloupu až opadává omítka, "behajů vám z toho až zimomriavky po chrbáte!" ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Většina se dneska vydává zpátky do budoucnosti, já jsem se vydal zpátky do (mé milé) minulosti. Do časů nejlepšího tanečního čísla akčního filmu a na pohled bolestivého roztahování nohou. Do časů, kdy jsme se svými akčními hrdiny trpěli, úpěli a slzeli. Kickoxer je hrozně fajn a hodně se mi na něm líbí, že to vlastně není vůbec film posledního fightu. Ten je totiž nakonec docela slabej, Tong Po tam chvíli onanuje a pak jen stojí a nechává do sebe mlátit. Ne, ten film je o tom, co tomu souboji předchází a to je podáno perfektně. Což společně s osmdesátkovou hudbou a oblečením dává skvělý zážitek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu, ktorý mám na háku. Akosi ma nevzrušuje, keď chlapovi priviažu na chodidlá špagáty a rozťahujú mu nohy, že ich má pomaly v uhle ako striptérka v Moulin Rouge. Ani rúbanie bambusového dreva holennou kosťou nepovažujem za najefektívnejší v rámci lesného odvetvia. Kokosom do žalúdka to by ešte šlo, ale zase mužské chodidlo v hube v spomalenom zábere, to je na chlapa, ktorý nie je bežným návštevníkom Modrej ustrice, už naozaj priveľa. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Jako pozadí pro některé z tréninkových scén Kurta (Jean Claude Van Damme) posloužily chrámy Wat Phra Si Sanphet a Wat Ratchaburana, část z trosek Thajského města Ayutthaya. (Lorge)
  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno