Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

ssfan 

všechny recenze uživatele

Tento film mi dlouho unikal. Koupil jsem si ho hlavně kvůli Van Dammovi, ale ten tam k mému velkému překvapení byl ve filmu jen velmi krátce. I přesto se jedná o celkem dobrý akční film, na který se i po více než dvaceti letech dá koukat. Děj je průměrný, ale souboje jsou dobré. (Jen ty zvuky měli ubrat.) Dvojník Bruce Lee sice nebyl mistrovi moc podobný, ale jinak jsem docela spokojen. S odstupem hodnotím za 3 hvězdy. 65% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Kdo se vychcal do bazénu"????? Karate tiger jednička v nás evokuje nostalgické vzpomínky na "béčkovitou" dobu plnou VHeSek a "single dabingu ! Herecké výkony těžce pokulhávají. Stejně tak choreografie bojových scén, kde Vás kamera "mlátí" nuceně zpomalenými a zrychlenými záběry. Když ale přivřeme "vočičko" sami, nikoliv kopačkou od VanDamma, dostaneme porci kvalitního humoru, skvělých dvou sympaťáků Jasona a Raye, zajímavých tréninkových segmentů (mimochodem při scéně kliku o jednom prstu najedné ruce byl Jason zavěšen na laně), brvou nehnoucího záporáka JCVD a skvělou muziku! (která se objevila i ve dvojce). S legendárním rozštěpem v provazech je to vymlácených 70%! ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

První film Jeana Claudeho, první z té opravdové série bojových filmů, zpětně už působí silně úsměvně, tenkrát to byl prostě top of the world! Snem každého kluka bylo, aby mu přišel duch Bruce Leeho říct ať na sobě maká jako žádný jiný a naučího nakopávat zadky. Doporučuji pro všechny fandy bojových filmů. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začínal, ale za toto sa tvorcovia musia hanbiť dodnes. Otrasný film po každej stránke, jedna jediná vec kvôli ktorej som mu nenapálil "odpad" boli na svoju dobu choreograficky pomerne zložité a kontaktné súboje. Záverečný fight Van Damme vs. McKinney je lepší, než čokoľvek z Bloodsportu, no aj tak si už túto sračku nikdy nepozriem. 10 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočetl, že tato karate fraška některé uživatele v mládí motivovala, aby byli jako afektovaný pubescent Jason Stillwell a honili po ringu Van Dammeho. No a ti samí se nyní honí už pouze za body - osud je holt vachrlatý a sebevědomí křehká věc.. Mezi žánry postrádám popisek komedie, jinak stejně staromilsky tupoučké jak Tygří srdce s T.J.Robertsem. Hezká červená kravata, Jeane-Claude, ta snad stála víc, než dělal tvůj honorář.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • V závěrečné bitce do ringu spadne židle, ale hned v dalším záběru tam není. (LION-MR.T)
  • Na večírku se Jason (Kurt McKinney) baví s Deanem (Dale Jacoby) a Scott (Kent Lipham) Jasona pocáká punčem. V dalším záběru je vidět, jak se Dean už otáčí a je na na odchodu, ale v dalším záběru stojí opět přímo naproti Jasonovi a až poté odchází. (Armin82)
  • Ve scéně, kdy jde Jasonův (Kurt McKinney) otec z práce a napadne jej banda mladíků, má přes rameno bundu. Když však padne první rána, bunda zmizí. (Armin82)

Reklama

Reklama