Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

spikey1 

všechny recenze uživatele

První film Jeana Claudeho, první z té opravdové série bojových filmů, zpětně už působí silně úsměvně, tenkrát to byl prostě top of the world! Snem každého kluka bylo, aby mu přišel duch Bruce Leeho říct ať na sobě maká jako žádný jiný a naučího nakopávat zadky. Doporučuji pro všechny fandy bojových filmů. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je rozhodně dobrý režisér , ale v tomhle případě se asi chtěl zavděčit amíkům . Jako bitky mají šmrc a sou efektivní i do dnes , ale chybí tomu ta posvátná jiskra . Hlavní hrdina je od začátku do konce , prostě hadr na podlahu se kterým každý vytře . Veškerou pozornost , na sebe totiž strhává mladičký Ran Tan Vandam , se svým provazem . A ona finální bitka ? Ta je vyloženě smíchu , něco podobného nabídl Stallone Hulku Hoganovi , "Takže chvíli tě budu honit po ringu já a pak zase ty co ty na to "? , jinak řečeno McKinneho chvíli tříská do Van Damma , ten se nechá a pak zase Van Damme chvíli tluče do McKinneyho , a nakonec Van Damm na pokyn režiséra z ničeho nic padne . Nakonec se všichni radují a tleskají , víc patetické a přehnané to snad být nemohlo . PS viz Rocky vs Thunderlips https://www.youtube.com/watch?v=e1_uCeBCYtU ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dnes si říkám, jak jsem na takové filmy mohla koukat. Tenkrát ale pro nás znamenaly strašně moc. Jason byl prostě nejdokonalejší borec pod sluncem. V některých momentech působí film hodně humorně. To je samozřejmě tím, že jsem znovu po letech koukala na film dospělýma očima. JCVD tady má v jedné scéně tak kamenný obličej, že by klidně mohl strčit do kapsy Terminátora. Teď mě napadá, že role té mlátičky je snad jediná záporná v jeho filmové kariéře. Nevybavuju si, kdy ještě král zmetka. Viděno s naprosto šíleným dabingem. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Překrásně tupý film, který bych rád vyslal v nějaké sondě do vesmíru, aby mimozemské civilizace pochopily, co to byla hollywoodská 80. léta." Pokud tohle napsal Tetsuo ke Stallonově Kobře, chtěl bych vědět, co by napsal ke Karate Tigrovi 1! Atmosféra 8O´ths se všema svýma klišé na vás dýchá opravdu na každém kroku a příběh je tak neskutečně tupý, že už jen kvůli tomu ho nejde nemilovat:) Hlavní záporáci vyhrožují karate školám pomocí jiných karate zápasníků (ti byli v té době asi snadněji k dostání než pistole;)),pak tady máme hypertlustého puberťáka, co si kupuje kamarády pomocí hamburgrů a všemožně hlavnímu hrdinovi škodí a nakonec je tu samozřejmě i hlavní hrdina, což je typický pubertální looser, jehož ale duch Bruce Lee vytrénuje natolik, že bez problémů porazí i ruského karate mistra, který si před chvílí lehce poradil s karate šampionem Ameriky. Tady ale naštěstí nastupuje Jean-Claude Van Damme as "Ivan, the Russian", který je oproti svým pozdějším filmům neuvěřitelně ve formě a i když je na něm vidět, že se v souboji s hlavním hrdinou hoooodně krotí, předvádí fakt dobré karate, už kvůli kterému to určitě stojí za vidění. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Tento film mi dlouho unikal. Koupil jsem si ho hlavně kvůli Van Dammovi, ale ten tam k mému velkému překvapení byl ve filmu jen velmi krátce. I přesto se jedná o celkem dobrý akční film, na který se i po více než dvaceti letech dá koukat. Děj je průměrný, ale souboje jsou dobré. (Jen ty zvuky měli ubrat.) Dvojník Bruce Lee sice nebyl mistrovi moc podobný, ale jinak jsem docela spokojen. S odstupem hodnotím za 3 hvězdy. 65% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Na večírku se Jason (Kurt McKinney) baví s Deanem (Dale Jacoby) a Scott (Kent Lipham) Jasona pocáká punčem. V dalším záběru je vidět, jak se Dean už otáčí a je na na odchodu, ale v dalším záběru stojí opět přímo naproti Jasonovi a až poté odchází. (Armin82)
  • Choreograf bojových scén "Harrison" Mang Hoi sám prováděl salto vzad s kopem namísto Kurta McKinneyho i Kima Tai Jonga. (Herr_Flick)
  • Jean-Claude Van Damme hral vo filme Rusa s menom Ivan Kraschinsky, avšak v titulkoch je uvedený ako Karl Brezdin. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama