Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Já nevim. Tenhle film má v sobě obrovskej potenciál. Ač nízkej rozpočet, tak tenhle film tim vůbec netrpí, naopak mám pocit, že chvílema je to jeho plus. Líbí se mi kamera, líbí se mi atmosféra. Navíc se taky konečně nějakej film dotýká Masakru u Malmed. Ale bohužel jako celek to trochu pokulhává. Nevim možná je to koncem, možná mdlejma hereckejma výkonama. Pokaždý když se na to koukám, mám na to jinej názor a pocit z toho. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sklamal ma vizuál i forma. Vizuálna stránka strašná, neviem čo to bol za čiernobiely štýl, ale ťahal oči. Forma mola viac menej diskusná, veľa dialógov, málo akcie. V podstate sa tu nič veľké neudeje, človek ani nemá pocit, že by šlo o kľúčovú bitku druhej svetovej vojny. V dokumentárnom filme sa dozviem oveľa viac. A v ňom budem mať aj lepší a autentický obraz. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film je nízkorozpočtového charakteru až běda...je to na něm nesnesitelně znát a je to škoda. Ale i tak se vcelku jedná o povedené válečné drama o skupince přeživších Američanů, kteří takřka utekli smrti ze zmrzlých německých pařátů v jejich poslední ofenzivě a jdou samotným středem Ardenského lesíku směr Spojenecká fronta, co jiného jim také zbývá. Herecké výkony nejsou sice nijak excelentní a samotné vojáky jsem si až do konce filmu pletl, což by se samozřejmě nemělo stávat, ale u takovéhoto filmu mi to tolik nevadí i historické fakta jsou takřka nulová, dalo by se to brát jako menší příběh jedné skupinky na pomezí skutečně velké události, který jistojistě upadne v zapomění...možná stejně jako tento film což je vcelku škoda. --- Proč sis oblíbil fritzy? - Většina z nich je stejná jako my, nosí akorát jinou uniformu - Takže Adolf Hitler je prima parťák, akorát jinak oblečenej? ()

lucinka.md 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení tohoto filmu, mně se líbil a moc... Ano, hodně se v něm mluví a přemýšlí, ale copak každý válečný film musí být krvavá lázeň, kde lítají vzduchem utrhané končetiny? Je to příběh o kamarádství, o soudržnosti lidí, jejichž osudy se protnuly za neuvěřitelných okolností.. A také o tom, jak strašně absurdní každá válka je. Vojáci na obou stranách mají své příběhy, každý má svou duši, své přání a sny. V normálním životě by spolu třeba mohli být i kamarádi, ale ve válce se musí zabíjet jen proto, že každý nosí jinou uniformu....? Kolik lidských životů, o kterých už se nikdy nikdo nedozví, asi vyhaslo podobně jako životy těch ubohých kluků v Ardenách? ,,Kdyby nebylo války, končil bych teď medicínu a sádroval nohu klukovi,co si ji zlomil, když spadnul z kola. Zato teď vytahuju střepinu ze střev sedmnáctiletému bláznovi, co lhal o svém věku, aby mohl sloužit vlasti..." ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Nic proti vojákům a světcům, ale tohle bylo celkem o hovně. Když už si tvůrci od Spielberga vypůjčili vizuální pojetí, nejspíš i námět, patriotistické zaujetí a další, možná si měli půjčit smysl pro vyprávění příběhu, scénu, kulisy a exteriéry, nějaké herce a hlavně peníze, protože takhle to vypadá jako velmi nepovedená kopie nějakého prostříhaného dílu „Band Of Brothers“, kteří se mi přes dreamworksovské kopyto mimochodem líbili. Otravování diváka tím, jak jsou věřící američtí vojáci frustrovaní střílením civilistů, by se jevilo cynicky i v jiných, natož v takových dobách a poměrech, jako jsou ty naše. Dva body za hezkej sníh. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Závěrečná scéna, kde se Gould (Alexander Polinsky) kryje za džípem a střílí skopčáky samopalem MP40, je inspirována hrou „Medal of Honor“. (Gordy34)

Reklama

Reklama